Kategória: ŠportČíslo: 03/2015

Finálové El Clásico sa nekoná!

 
Futbal niekedy prináša prekvapenia a jedným z nich je aj stroskotanie vlaňajšieho víťaza Ligy majstrov Realu Madrid na kopačkách hráčov Juventusu.
 
„Biely balet“ chcel obhájiť triumf v najprestížnejšej futbalovej súťaži sveta, a práve prílišné chcenie sa mu stalo osudným. Pretlak hviezd v ofenzíve Madridčanov nevedel nájsť spoločnú reč. Hoci šance si futbalisti z hlavného mesta Španielska vytvárali v oboch semifinálových stretnutiach, drvivú väčšinu z nich nepremenili. V druhom zápase to bol najmä waleský reprezentant Gareth Bale, ktorý zahodil dve tutovky a po každej z nich boli pusinky stále vo väčšom kŕči. Na druhej strane „Stará dáma“ vstupovala do dvojzápasu s jasným cieľom. Zodpovedne brániť a využívať rýchle protiútoky. V súboji na Juventus stadium sa im uplatňovanie útočnej taktiky darilo viac ako v odvete, no obrana bola skalopevná počas celého semifinále. 
V záverečných fázach takej náročnej súťaže, akou je Liga majstrov, rozhoduje kolektív pracujúci pre svojich najlepších zakončovateľov. Odchovanec Realu Madrid v súčasnosti obliekajúci dres Turínčanov Álvaro Morata svoje útočné kvality predviedol naplno a dvomi gólmi sa postaral o stopku pre svoj bývalý klub. Po výhre 2 : 1 a remíze 1 : 1 do finále Ligy majstrov postupuje Juventus Turín.
 
Doma hladký triumf, v odvete tesná prehra.
Barcelonská cesta do finále viedla cez Bayern MníchovKým ofenzívny trojlístok Madridu sa trápi, ten barcelonský v zložení Neymar, Messi, Suárez ku koncu sezóny produkuje futbal ako z partesu. Domáca výhra 3 : 0 nad Bavormi to len podčiarkla. Smutný exkouč katalánskeho veľkoklubu momentálne pôsobiaci v Mníchove, Guardiola, po šokujúco jednoznačnom výsledku vedel, že postup ostáva len v teoretickej rovine. Svoje mužstvo, trpiace početnými zraneniami kľúčových hráčov, však aj napriek tomu dobre pripravil na domácu odvetu. V nej potešil vypredanú Allianz Arénu výborný futbal a tiež päť gólov, z ktorých tri padli do siete Barcelony. To však už nič nezmenilo na jej postupe do finále tohtoročnej edície Ligy majstrov, kde sa stretne s Juventusom. Najočakávanejší zápas tejto futbalovej sezóny sa odohrá 6. 6. 2015 na Olympijskom štadióne v Berlíne. 
 
 
Filip Timár
Snímka: autor
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising