Kategória: ŠportČíslo: 03/2015

„Iba“ bronz pre basketbalový Inter

Slovenská basketbalová liga vyvrcholila súbojmi o zlato, v ktorých sa proti sebe postavili celky Prievidze a Komárna. Napínavá séria eskalovala až v siedmom zápase, keď Prievidza nevyužila výhodu lídra tabuľky základnej časti a domáce prostredie. Komárno ju v poslednom dueli zdolalo 78 : 68 a stalo sa tak basketbalovým majstrom Slovenska za sezónu 2014/2015.

Bratislavský Inter nedokázal získať titul tretíkrát po sebe, pokazili mu to práve Komárňania svojím dynamickým útočným basketbalom. „Žlto-čierni“ sa stretli v súboji o bronzové medaily s Handlovou, ktorú z boja o titul vyradil rival z Prievidze. Séria sa hrala na dva víťazné zápasy, Inter mal výhodu domáceho prostredia, pretože v tabuľke skončil po základnej časti sezóny o miesto vyššie ako jeho súper. 
Výhodu domáceho prostredia si dokázali udržať oba celky a rozhodujúci duel sa tak hral v bratislavskej Hant Aréne. Inter napokon vyhral hladko 106 : 78, ale na hráčoch bolo vidieť, že s bronzovou medailou nie sú spokojní. „Mali sme ambície na titul, je to veľké sklamanie,“ povedal kapitán Interu Andrej Kuffa. „Nedá sa s tým nič robiť. Nebolo to o náhode. Komárno bolo v semifinále lepšie,“ povedal na margo súpera z prechádzajúcej série, ktorý Bratislavčanov porazil 4 : 1 na zápasy. 
Jeden z lídrov „žlto-čiernych“, Martin Rančík, povedal, že jeho tím mal obrovský potenciál, ktorý však nenaplnil. „Súhra tímu na ihrisku nebola taká, akú by sme potrebovali. Neviem však povedať, či to bol dôvod, prečo sme nepostúpili do finále.“ Skúsený pivot schopný hrať aj na krídle nebol spokojný s bronzom. „O bronz by sa nemalo hrať, pokiaľ nejde o majstrovstvá sveta či Európy.“
Riešením nenaplnených finálových ambícií by mohol byť nový tréner Bratislavčanov, Branko Maksimovič. Srbský kouč pôsobil túto sezónu práve v Handlovej, ktorú Inter porazil v bojoch o bronz. Má za sebou skúsenosti z miesta asistenta trénera pri reprezentačných celkoch Srbska, s výbermi U19 a U20 získal titul majstra Európy. S Handlovou dokázal vybojovať v tabuľke štvrté miesto a postup do semifinále, z ktorého ho vyradila Prievidza.
 
Vlado Dorňák
Snímka: autor

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising