Kategória: ŠportČíslo: 02/2017

Kozáčik vystúpil z ČAFH

Slovenský reprezentant Matúš Kozáčik sa odhodlal k ráznemu kroku. Po tom, čo Česká futbalová asociácia vydala vyhlásenie k samovražde jeho bývalého spoluhráča Františka Rajtorala, sa z nej brankár Plzne rozhodol vystúpiť.

„Odsudzujem to, ako zneužili vo svoj prospech a pre svoju publicitu tragickú udalosť a nešťastie hráča, ktorého som osobne poznal. Je to neúctivé. Z ČAFH týmto okamžite vystupujem,“ uviedol Kozáčik. „Chcem požiadať aj médiá, aby k tragédii, ktorá sa stala pred pár dňami, pristúpili profesionálne a s citom,“ vyzval slovenský reprezentant.
 
ČAFH vraj nesmierne mrzela táto smutná udalosť, pričom vo svojom stanovisku dodala, že sa údajne s hráčmi pokúša o problémoch psychického charakteru komunikovať. Jej športový riaditeľ Dominik Rodinger tiež spomenul, že asociácia len s námahou dokáže nadviazať kontakt s klubmi, ktoré vraj k svojim hráčom nechcú nikoho pustiť.
 
Kozáčik však poskytol vlastnú príhodu, ktorá tvrdí opak. „Sám som sa v minulosti presvedčil, že ľudia z vedenia organizácie nemajú rešpekt k hráčom, mám negatívnu skúsenosť s komunikáciou s predsedníčkou asociácie,“ dodal Kozáčik na adresu Markéty Haindlovej. Nielen bývalý spoluhráč, ale aj dobrý kamarát Matúša Kozáčika František Rajtoral spáchal samovraždu v Turecku, kde hrával za Gaziantepspor. Do klubu z krajiny polmesiaca prišiel vlani v lete z Plzne. Vo svojej kariére získal práve s Viktorkou štyri české tituly a dvakrát sa predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov. Český reprezentačný dres obliekol 12-krát.
 
 
F.T.
Foto: facebook.com/matus.kozacik

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising