Kategória: ŠportČíslo: 02/2017

Slováci na MS bez hráčov z NHL

Slovenská hokejová reprezentácia začne na Majstrovstvách sveta v Kolíne nad Rýnom a v Paríži bez zámorskej posily prvýkrát od roku 1994. Po vypadnutí z play-off by sa v priebehu turnaja mohli pridať k mužstvu Andrej Sekera z Edmontonu a Peter Cehlárik, ktorý si oblieka dres Providence Bruins v nižšej súťaži AHL.

 
Najdlhšia je listina zranených hráčov, kde figurujú Tatar, Gáborík, Marinčin a Hrivík. Z európskych hokejistov pre rovnaké dôvody nemôžu nastúpiť slovanisti – Ďaloga, Viedenský, Meszároš. Dopĺňajú ich Marcinko a Valach.
 
Trojica Pánik, Daňo a brankár Budaj nemajú novú zmluvu, a tak by nechceli riskovať prípadné zranenie, ktoré by ich o ňu mohlo pripraviť. Po náročnej sezóne, ktorá sa začala svetovým pohárom, cítil únavu 40-ročný kapitán Bostonu Zdeno Chára. Ten istý dôvod uviedli v Európe pôsobiaci Nagy, Surový a Graňák. Marián Hossa sa ospravedlnil už dávnejšie. Dôvod neudal Halák a Jurčovi neodporučilo štart vedenie Chicaga.
 
Pri rozsiahlom mennom zozname hráčov je otázne, či nevyplávali na povrch nové skutočnosti, prečo sa rozhodli hráči reprezentáciu bojkotovať. Tréner Zdeno Cíger to však odmieta. Napriek početnej neúčasti vstúpilo do záverečnej časti prípravy až 35 hokejistov, z ktorých vzíde konečná nominácia.
 
Na úvod so slabšími
Slováci sa predstavia v A skupine, kde si ich na úvod preveria Taliani, následne Lotyši, nasledovať budú Dáni, ktorých sme v príprave dvakrát zdolali. Kľúčový pre zverencov Zdena Cígera by mal byť podľa všetkého duel s Nemeckom. Proti Rusku, USA a Švédsku môžeme iba prekvapiť. Náročné budú najmä dva zápasy proti Rusku a Spojeným štátom americkým, 
keďže ich odohráme v priebehu menej ako 24 hodín.
 
A skupina
 
sobota 6. mája od 16.15     Slovensko – Taliansko
 
nedeľa 7. mája od 20.15      Lotyšsko – Slovensko
 
utorok 9. mája od 20.15      Slovensko – Dánsko
 
streda 10. mája od 20.15    Slovensko – Nemecko
 
sobota 13. mája od 16.15    Rusko – Slovensko
 
nedeľa 14. mája od 16.15    Slovensko – USA
 
utorok 16. mája od 12.15     Švédsko – Slovensko
 
 
Filip Timár
Foto: bigstock.com

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising