Kategória: ŠportČíslo: 02/2017

Fedcupová prehra mrzieť nebude

Hoci slovenské tenistky nezvládli proti Holandsku boj v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2018, napokon ich prehra 2 : 3 podľa všetkého nijako neovplyvní. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) totiž priznala, že Fed Cupu sa dotkne zmena formátu. Po novom by sa tak vo svetovej skupine predstavilo až 16 družstiev. Rozhodnutie by už malo byť len formalitou, ktorú má ITF prijať na svojom valnom zhromaždení začiatkom augusta vo Vietname.
 
ITF teraz uviedla, že „žreb Pohára federácie 2018 sa rovnako ako žreb Davisovho pohára 2018 uskutoční v stredu 20. septembra po tom, ako výročné valné zhromaždenie ITF potvrdí nový formát Fed Cupu“.
 
Dojatá Hantuchová
Slovenky si mohli vybojovať istotu účasti priamo na kurte NTC, no proti Holanďankám na antuke prehrali 2 : 3. Najväčšou stratou pre náš tím bola v tom čase svetová štvorka Dominika Cibulková. Víťazka turnaja majsteriek si totiž na tréningu poranila pravú ruku, čo jej znemožnilo nastúpiť na svoje zápasy. Nehrajúci kapitán Matej Lipták ju nahradil našou najskúsenejšou reprezentantkou Danielou Hantuchovou.
 
Tá sa na napokon na kurte v žiadnom zápase nepredstavila. Napriek tomu si však od pekne zaplneného NTC vyslúžila búrlivý potlesk, keď pred začiatkom druhého hracieho dňa prevzala cenu ITF za oddanosť tenisu. „Vôbec som netušila, že ju dostanem. Zhodou okolností, práve keď som letela do Bratislavy na zápas, napadlo mi, že hrám Fed Cup dlhšie ako polovicu svojho života. Je to naozaj niečo výnimočné a som za to nesmierne vďačná. Nikdy by mi nenapadlo, že budem mať česť toľko rokov reprezentovať Slovensko. Na dvorci pri preberaní ocenenia som sa skoro rozplakala,“ povedala po prebraní prestížneho ocenenia Daniela Hantuchová.
 
DANIELA HANTUCHOVÁ V POHÁRI FEDERÁCIE
 
DEBUT: 1999
 
POČET ŠTARTOV: 32
 
ZÁPASY CELKOVO: 38 : 20
 
SINGLOVÁ BILANCIA: 32 : 14
 
DEBLOVÁ BILANCIA: 6 : 6
 
ÚSPECHY: VÍŤAZSTVO 2002
 
Timo
Foto: archív
 
 
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising