Kategória: ŠportČíslo: 03/2017

Koniec kvalifikácie bude ešte zaujímavý

Po víťazstve nad Slovinskom a tesnej prehre s Anglickom má slovenská futbalová reprezentácia na dosah účinkovanie v baráži o budúcoročné MS v Rusku.
 
Našim sa toho veľa vytknúť nedá
Aj ten najkritickejší fanúšik musel byť spokojný. V zápase proti Slovinsku nechala Kozákova družina na ihrisku srdce, čo takmer vypredané hľadisko trnavskej City Arény odmenilo mohutným potleskom a povzbudzovaním. Tradične skvelý výkon podala najväčšia hviezda nášho mužstva Marek Hamšík, no potešujúce bolo, že sa k nemu pridali aj bývalí hráči U21. Reč je o Škriniarovi, (ktorý spolu s Gyömbérom) dokonale zastúpil dvojicu vykratovaných stopérov Škrtela s Ďuricom.
Samozrejme, vynechať vzrastom nevýrazného, ale o to technickejšieho a s ľahkosťou hrajúceho Stana Lobotku by bol hriech. Rodák z Trenčína je moderný futbalista, akého slovenská futbalová reprezentácia vo svojich radoch ešte nikdy nemala a bez pochýb je kandidátom na pomenovanie „defenzívny Iniesta“. V zápase so Slovinskom podal tento mladík bezchybný výkon.
Víťazstvo našich zariadil pre zmenu najvyšší hráč nášho mužstva, útočník Adam Nemec, ktorý v tomto kvalifikačnom cykle nastrieľal spomedzi Slovákov najviac gólov.
 
Smolná prehra s Anglickom
Prvá polhodinka ako z veľkej knihy, v hlavnej úlohe ospevovaný Lobotka, ktorý si otvoril strelecký účet v seniorskej repre. Ideálny štart, domáci sa len hľadali. Slovensko viedlo 1 : 0. Potom sa však prejavila herná a kvalitatívna vyspelosť Angličanov. Dier a mladík Rashford zariadili domácim víťazstvo 2 : 1. Kozákovci sa však hanbiť nemusia. Opäť totiž podali konsolidovaný výkon a s týmto prístupom môžu dotiahnuť kvalifikáciu do úspešného konca (do baráže). Ich herný prejav hovorí o tom, že aj oni si veria.
 
 
F. T.

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising