Kategória: ŠportČíslo: 03/2020

Kto sú najlepší športovci Ružinova?

 

V ankete Športovec Ružinova 2019 zvíťazil medzi dospelými suverénnym spôsobom Ján Volko, ktorý nedávno zvíťazil na halovom atletickom mítingu v nemeckom Erfurte vo výbornom európskom výkone roka 6,60 sekundy… V plnom Dome kultúry Ružinov sme spoznali aj mená ďalších ocenených.

Na hlasovaní sa zúčastnilo takmer dvetisíc hlasujúcich, ktorí rozhodli o víťazoch v troch kategóriách medzi deťmi a rovnako v troch medzi dospelými (jednotlivci, družstvo, tréner). Anketu organizoval Ružinovský športový klub, a preto slávnostný galavečer otvoril úvodným slovom jeho riaditeľ Ľubomír Lenár. Potom už vo veľkej sále DK Ružinov, ktorá bola odetá do slávnostných farieb, nasledovalo oceňovanie. Medzi deťmi uspeli tanečný pár Jaroslav Jesenský a Simona Pavlovičová, kolektív hokejistov HK Ružinov’99 a tréner Milan Špánik, ktorý sa stará o výchovu a rozvoj tanečných párov. Medzi dospelými sa celkovými víťazmi stali už spomenutý najlepší slovenský atlét Ján Volko, družstvo hokejistov Wild Thing Karaoke (dvojnásobní víťazi populárnej amatérskej hokejovej ligy RAHL) a trénerka Naďa Bendová, ktorá koučuje Volka. Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren spoločne s riaditeľom RŠK Ľubomírom Lenárom ocenili aj osobnosti Ružinova v oblasti športu. Pocty sa ušlo konkrétne Ivanovi Prokopovi, Martinovi Fogo Halászovi, Veronike Špánikovej a Miroslavovi Pištekovi. Prví traja ocenení si prevzali ceny osobne, štvrtý sa z pracovných dôvodov na oceňovaní nezúčastnil. Podujatie spestrili kultúrne vystúpenia. Predstavili sa deti zo Základnej umeleckej školy Eugena Suchoňa, svoje umenie predviedol aj ocenený tanečný pár Jesenský – Pavlovičová a svoje majstrovstvo prezentoval aj klub Abadá Capoeira Slovakia (capoeira je brazílsky bojový štýl, resp. druh bojového umenia).

Všetkým úspešným Ružinovčanom ďakujeme za vzornú reprezentáciu v minulom roku, blahoželáme im k dosiahnutým úspechom a prajeme im všetko dobré, najmä pevné zdravie a veľa zdaru v kalendárnom roku 2020.

Výsledky ankety

DETI

Jednotlivci: 1. miesto Jaroslav Jesenský a Simona Pavlovičová 378 bodov, 2. miesto Simona Sobôtková 184 bodov, 3. miesto Adam Jakšík 174 bodov.

Družstvo: 1. miesto HK Ružinov‘99 212 bodov, 2. miesto BK Slovan Bratislava 177 bodov, 3. miesto VK Slávia UK Dráčik Bratislava 124 bodov.

Tréner: 1. miesto Milan Špánik 282 bodov, 2. miesto Radoslav Hecl a Rudolf Verčík 164 bodov, 3. miesto Pavol Nemec a Lenka Martinatová 89 bodov.

 

DOSPELÍ

Jednotlivci: 1. miesto Ján Volko 355 bodov, 2. miesto Adam Liška 87 bodov, 3. miesto Tomáš Deák 70 bodov.

Družstvo: 1. miesto Wild Thing Karaoke 449 bodov, 2. miesto SDM Domino 221 bodov, 3. miesto HBK 500 Nivy 204 bodov.

Tréner: 1. miesto Naďa Bendová 223 bodov, 2. miesto Ilja Škondrič 119 bodov, 3. miesto Peter Kúdelka 104 bodov.

 

Róbert Buček
Foto: instagram – Ján Volko, najúspešnejší športovec Ružinova
 
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising