Kategória: ŠportČíslo: 01/2017

Lintner bol po zápase hviezd spokojný

Fanúšikovia Tipsport ligy si počas posledného januárového víkendu prišli na svoje. V Poprade sa totiž odohral zápas hviezd, ktorý spestrili aj mnohé sprievodné akcie. Na podujatí sa vo svojom rodnom meste zúčastnil aj prezident Slovenskej republiky
Andrej Kiska.
Ťahákom akcie bola aj prítomnosť majstrov sveta z Göteborgu, Miroslava Šatana a Petra Bondru. Práve tieto dve hokejové legendy si v drafte vyberali z 27 hráčov. Šťastnejšiu ruku mal napokon Miroslav Šatan, ktorého mužstvo napokon zdolalo výber Petra Bondru 19 : 18 po samostatných nájazdoch. Tie rozhodol v prospech historicky najlepšieho strelca reprezentácie útočník Zvolena Radovan Puliš.
 
Zápas hviezd mal zmenený formát ako vlani v Nitre, keď sa hráči delili až do štyroch mužstiev a hralo sa turnajovým spôsobom, pričom na ľade mal každý tím trojicu hokejistov a brankára. Popradský štadión videl tentoraz súboj dvoch mužstiev, ktoré hrali 3 x 10 minút a prestávky spestrovali fanúšikov súťaže zručností. V nich zaujali výkony dvoch hokejistov. Tým prvým bol košický obranca Martin Dudáš. 29-ročný zadák s prehľadom triumfoval v súťaži o najtvrdšiu strelu, keď na bránku vyslal projektil s rýchlosťou 167,97 km/h.
 
Týmto výkonom prekonal aj hviezdy KHL či NHL. (Ožiganov v KHL iba cez 159,78 a Weber v NHL 165,44 km/h.) Druhým hráčom, ktorý očaril popradské publikum, bol obranca HK Nitra Jamie Milam. Ten exceloval v presnosti streľby. Na trafenie štyroch terčíkov potreboval rovnaký počet pokusov. Za najužitočnejšieho hráča bol vyhlásený 44-ročný Arne Kroták.
 
Winter Classic je výzvou
Nový koncept zápasu hviezd sa stretol s väčším úspechom ako ten vlaňajší. Šéf našej najvyššej hokejovej súťaže však trvá na tom, že by sa mal meniť každý rok, aby prilákal divákov. Lintner taktiež vyzdvihol pozitívny prístup hráčov a organizátorov, ako aj kooperáciu so svojimi bývalými spoluhráčmi, Šatanom a Bondrom. Tí podľa neho dodali podujatiu vážnosť.
 
V podobnom duchu by sa mali niesť aj prípravy na budúcoročný zápas hviezd. To, či sa odohrá pod holým nebom, je zatiaľ otázne, ale nie nereálne. Jedno je však isté. Ak by sa historicky prvý Winter Classic uskutočnil, tak by Richard
Lintner musel vymyslieť na rok 2019 ešte niečo famóznejšie.
 
tif

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising