Kategória: ŠportČíslo: 02/2023

Mali sme vyššie očakávania

 
Peugeot Slovak Open (PSO) je najznámejší mužský tenisový turnaj, ktorý sa pravidelne koná na Slovensku. Pred jeho začiatkom si organizátori i tenisová verejnosť tajne želali, aby sa do finále prebojoval niektorý zo slovenských zástupcov alebo Rakúšan Dominic Thiem, grandslamový šampión z US Open 2020 a najväčšie lákadlo podujatia pre fanúšikov.
 
Realita bola napokon iná. Ani jeden z trojice najväčších slovenských želiezok v ohni (Molčan, Gombos, Klein) sa nedostal ďalej ako do štvrťfinále.
 
Alex Molčan vypadol už v prvom kole, Norbert Gombos v druhom kole a najďalej to dotiahol Lukáš Klein. Odchovanec spišskonovoveského tenisu bol vo štvrťfinále proti neskoršiemu víťazovi Kanaďanovi Gabrielovi Diallovi veľmi blízko k dosiahnutiu cenného víťazstva. V tajbrejku druhého setu slovenského daviscupového reprezentanta dokonca delili dve loptičky od víťazstva, no napokon ťahal za kratší koniec (6 : 3, 6 : 7, 2 : 6).
 
Vo finále spomenutý Diallo zdolal Belgičana Jorisa de Looreho výsledkovo presvedčivo 6 : 0, 7 : 5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Dvadsaťdvaročný tenista si za tento triumf pripísal do rebríčka ATP 125 bodov a po turnaji v Bratislave figuroval v hodnotení na 130. pozícii, čím si vytvoril doterajšie kariérne maximum.
 
Hoci sme mali o čosi vyššie očakávania – najmä v prípade ambícií našej mužskej tenisovej jednotky a na turnaji aj nasadeného Molčana – riaditeľ turnaja Igor Moška zhodnotil PSO 2023 pozitívnymi slovami: „Máme skvelého šampióna, ktorého čaká svetlá budúcnosť. Challenger mal od začiatku veľmi vysokú úroveň, štartové pole pripomínalo turnaj ATP.“
 
Nový povrch sa osvedčil, na rok prídu novinky
Zaujímavosťou je, že organizátori turnaja pokryli centrálny dvorec Národného tenisového centra novým povrchom. Je úplne rovný a stredne rýchly. Nuž a reakcie (slovenských) hráčov podľa Mošku unisono zneli, že je kvalitnejší ako ten dovtedajší. 
 
Keďže tento rok sa uskutočnil 24. ročník, logicky vyplýva, že ďalšiu jeseň nás čaká turnajové jubileum. Moška sľubuje ďalšie novinky, ktoré ešte zvýšia kvalitu turnaja. 
 
„Už teraz môžem povedať, že pred 25. ročníkom Peugeot Slovak Open vymeníme okolie centrálneho dvorca a celé to zmo- dernizujeme. Malo by to priniesť lepšiu prezentáciu pre divákov a sponzorov,“ cituje slová zároveň generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu (STZ) webový portál stz.sk. 
 
Autor: br
Foto: tennisslovakopen.sk 

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising