Kategória: ŠportČíslo: 02/2023

Najrýchlejšie K. O.! Vémola zničil súpera za 7 sekúnd

 
Šokujúcim spôsobom sa skončil hlavný zápas o titul v poloťažkej váhe októbrového Oktagonu medzi českým reprezentantom Karlosom Vémolom a Slovákom Pavlom Langerom. Elitný MMA zápasník Vémola knokautoval svojho súpera siedmimi údermi za sedem sekúnd a rozhodca zápas predčasne ukončil. Išlo o najrýchlejšie K. O. v histórii organizácie.
 
Bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu sa stal dejiskom Oktagonu 47, čiže zápasov bojových športov MMA.
 
Diváci videli celkovo jedenásť súbojov v klietke vrátane dvoch ženských. Najväčšia pozornosť sa ako inak sústreďovala na posledný zápas.
 
„Za nadčasy ma neplatíte,“ komentoval Vémola rýchlu výhru nad košickým súperom, ktorému fandila väčšina prítomných fanúšikov na zaplnených tribúnach. Český bojovník upravil svoje skóre na obdivuhodných 36 : 7.
 
Obhajca titulu v ďakovnej reči pozdravil a trocha aj podpichol prítomného Attilu Végha, keď ho prizval na pódium slovami: „Niečo ti ukážem, pozri sa, čo pre teba mám.“ Držal pritom „víťazný“ opasok v ruke. 
 
S Véghom už majú dohodnutú odvetu, uskutočniť by sa mala na budúce leto. „Dúfam, že spolu ešte niečo veľké vymyslíme – najväčší česko-slovenský zápas v histórii.“
 
Viem, že sme na Slovensku, ale, prosím, žiadny piskot
Hoci bol Vémola favoritom vrcholného duelu Oktagonu 47, jednoznačné finále sa v kategórii do 93 kilogramov nečakalo. Langer v lete porazil Nemca Poppecka a získal tzv. dočasný titul. Následne vyzval Vémolu v súboji o právoplatný titul šampióna v poloťažkej váhe. „Zápas som si predstavoval inak, ale chlap musí v živote zvládať aj také momenty, keď to nevyjde podľa plánov a popasovať sa s tým. Viem, že sme na Slovensku, ale, prosím, žiadny piskot,“ napriek trpkej prehre srdečne poznamenala slovenská „Popoluška“, ako znie Langerova prezývka. Pre čitateľov, ktorí často MMA nesledujú, vysvetľujeme, že túto prezývku si vyslúžil vďaka  obdivuhodnej ceste z roly odpisovaného outsidera až do statusu dočasného šampióna.
 
Finančnú odmenu venoval súperovi
„Terminátor“ Vémola na tlačovej konferencii ukázal, že má aj veľké srdce. Ako vyhlásil, finančný bonus vo výške 5 000 eur, ktorý získal od organizácie za tzv. výkon večera, by rád posnul práve Langerovi. „Donútil ma poriadne sa pripraviť, v príprave ma tlačil k maximu. Videl som na videách, ako tvrdo trénuje, ako to robí aj pre svoju rodinu, pre svoje bábo. Chcem, aby v tom mohol ďalej pokračovať.“
 
Návrat mamičky, úspech slovenskej legendy
Z iných atraktívnych stretnutí spomeňme víťazstvo Ivana Buchingera. Tridsaťsedemročný veterán uspel aj vo svojom druhom zápase po ročnej pauze spôsobenej zraneniami, tentoraz zdolal Jakuba Dohnala. Po svojom 49. profesionálnom zápase má na svojom konte obdivuhodnú bilanciu 41 víťazstiev pri len ôsmich prehrách. Český protivník po dueli sympaticky uznal kvality nestarnúceho Buchingera a požiadal ho, aby ešte neodišiel do športového dôchodku. „Si fakt dobrý.“
 
Divákov potešil aj výkon Slovenky Lucie Szabovej, ktorá absolvovala prvý súboj v Oktagone od júla 2021. Viac ako dva roky absentovala, lebo sa venovala radostným povinnostiam, keď priviedla na svet syna Dragana. Szabová nemala zľutovanie so Švédkou Andersrödovou a zvíťazila na body po jednomyseľnom verdikte všetkých rozhodcov.
 
Autor: rb
Foto: Oktagon MMA

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising