Kategória: ŠportČíslo: 01/2017

Ostrý boj o play-off KHL

 
Kým v decembri patrili hokejisti Slovana Bratislava k najhorším tímom Kontinentálnej hokejovej ligy, v januári dokázali zvíťaziť až sedemkrát za sebou. O sériu vyhratých zápasov prišli belasí až počas tripu na ďalekom východe, keď boli nad ich sily hráči Červenej hviezdy Kchun-lun. V každom prípade vynikajúca šnúra znamenala to, že zverenci českého trénera Miloša Říhu sa opäť prihlásili do bojov o play-off. Počas piatich ročníkov pôsobenia v KHL sa im do vyraďovacej súťaže zatiaľ podarilo dostať iba dvakrát, a to v sezónach 2012/2013 a 2015/2016.
 
Priebeh sezóny opäť komplikovaný
Aj počas tohto ročníka sa bratislavský klub nevyhol viacerým problémom. Sezónu začínali slovanisti bez zranených kľúčových hráčov, a to Sersena, Šťastného a Viedenského, ku ktorým sa počas sezóny pridali Smoleňák, Starosta, Meszároš, Ďaloga, Skalický, Vopelka a Nedorost. Slovanu neprospel ani odchod jedného z najlepších obrancov Tomáša Kundrátka na Svetový pohár. Tréner Miloš Říha sa pre médiá vyjadril, že počas svojej trénerskej kariéry toľko zranených v jednej sezóne ešte nikdy nemal.
V prípade Slovana okrem zranení patria takmer ku každému ročníku aj finančné problémy. Hráči od začiatku leta až do Vianoc 2016 nevideli zo svojich výplat ani cent. Situácia bola natoľko vyhrotená, že sa spomínal aj odchod hokejistov do iných klubov či štrajk. Slovan nemal dokonca uhradené ani poplatky za prenájom zimného štadióna. Belasí sa však zomkli, náročné obdobie pretrpeli a príkladne zabojovali o svoju účasť vo vyraďovacích bojoch.
 
Sezóna 2016/2017 môže byť pre Slovan posledná
Práve finančné problémy sú dôvodom, prečo je budúcnosť Bratislavčanov v KHL otázna. Na plnohodnotné fungovanie v súťaži potrebuje klub zhruba 12 miliónov eur ročne. Bez hlavného sponzora to býva problém. K situácii nepomohli ani napäté vzťahy medzi Ruskom a Európskou úniou. V súčasnosti si tak vedenie nevie predstaviť, že by sa ďalšia sezóna mohla zaobísť bez finančných problémov. KHL si však v hlavnom meste fanúšikovia obľúbili a práve kvôli nim by ju chceli v Slovane hrať aj naďalej. Finančne by mohol pomôcť predaj práv na názov štadióna, klub sa však na tejto transakcii už dva roky nevie dohodnúť, keďže nechce ísť pod cenu.
 
HC Bratislava je bez problémov
O niečo menšie starosti ako v Slovane má v druhej slovenskej lige pôsobiaci zástupca z hlavného mesta HC Bratislava. Po osemnástich stretnutiach základnej časti skončil v Ružinove sídliaci klub na výbornom druhom mieste. V prvom vyraďovacom súboji nastúpil proti Prievidzi, ktorá zakončila základnú časť na siedmej priečke. Zverenci trénera Megu sú jedným z ašpirantov na finále, ale aj celkový postup do vyššej súťaže.
 
FIT
Logo 1 : hcslovan.sk
Logo 2: hcbratislav

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising