Kategória: ŠportČíslo: 03/2017

Premiérové body pre HC Bratislava

Hokejový klub HC Bratislava otvoril sezónu 2017/2018 ako nováčik našej druhej najvyššej hokejovej súťaže. S atraktívnym kádrom sa mu hneď podarilo získať tri body.
 
„Reprezentačná päťka!“ „Hodná zápasu hviezd!“ ozývalo sa Bratislavou pred úvodným kolom 1. hokejovej ligy. Po nadnárodnej KHL sa totiž v Bratislave spustila aj domáca hokejová súťaž. V druhej najvyššej lige si svoju nováčikovskú premiéru odkrútil klub HC Osmos Bratislava. Na jeho súpiske sa objavilo viacero zaujímavých mien, ktoré vykorčuľovali na ľadovú plochu Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu v Ružinove.
 
Sezónu HC Bratislava otvorili v prvej pätici ako obrancovia Jaroslav Obšut s Petrom Podhradským. v útoku Stanislav Gron, Jakub Ručkay a center Michel Miklík. V prvom kole sezóny proti Považskej Bystrici držala opraty zápasu najpevnejšie práve táto pätorka. Reprezentačne ostrieľaní „Miklíkovci“ sa na výhre 4 : 2 podieľali dvoma gólmi. Bratislavský celok mal zápas pod kontrolou, pričom súper v tretej tretine iba korigoval nepriaznivý stav.
 
Na stretnutie druhého kola do Spišskej Novej Vsi už však cestoval HC Bratislava bez viacerých opôr. V zostave celku z hlavného mesta neostala pokope ani jedna útočná trojica a to sa odrazilo aj na výsledku. Domáci Spišiaci vyhrali 7 : 1 a Bratislavčania tak okúsili aj príchuť prvoligovej prehry. Manažér HC Bratislava Andrej Roman bol však po dvoch úvodných kolách ligy prevažne spokojný. „Som rád, že si na prvý zápas sezóny našlo cestu toľko ľudí. Hralo sa v dobrej atmosfére. Čo sa týka druhého kola, tak to nám veľmi nevyšlo. V športe sa však stáva, že máte zlý deň a veci nevychádzajú. Je lepšie, ak sa nám takéto prehry prihodia na začiatku ligy než neskôr, keď sa láme chlieb,“ je presvedčený manažér
A. Roman.
 
 
ToK

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising