Kategória: ŠportČíslo: 03/2017

Slovan sa v úvode sezóny trápi

Hokejisti HC Slovan Bratislava boli počas uplynulých sezón príjemným spestrením KHL. Súťaž s množstvom slávnych ruských mužstiev si obľúbili aj diváci. V súčasnosti však ich záujem klesá.
 
Prvé tri zápasy nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy belasí nezvládli. Z úvodného tripu si nepriniesli žiaden bod a skóre 16 : 4 tiež nebolo veľmi lichotivé. V domácich stretnutiach prišlo zlepšenie, ale súzvuk medzi herným prejavom zverencov Miloša Říhu a očakávaním fanúšikov absentuje.
Odzrkadľuje to návštevnosť, ktorá sa hýbe okolo 7 000 divákov na zápas, pričom na duel so silným Omskom bolo zvedavých iba
6 600 fanúšikov.
Či za to môže zbabraná príprava, zlý vstup do súťaže, málo slovenských hráčov v kádri, slabý herný prejav, drahé vstupné, alebo si nároční bratislavskí fanúšikovia zvyknutí na tituly už povedali, že priemerné mužstvo podporovať nebudú, je otázne.
V minulých sezónach lákali divákov mená ako Cheechoo, ktorý sem-tam predviedol čo-to zo svojej zašlej slávy, zo sedadiel ich zdvíhali Brustove výlety za bránu a bitky. Súčasné mužstvo však skôr vyzerá, že nemá takú vášeň a to, čo je v ňom dobré, funguje nezávisle od ďalších aspektov. Keďže je reč o kolektívnom športe, môže nastať problém.
Tréner Říha je však veľkou osobnosťou, ktorá má potenciál na to, aby z hráčov urobila jeden tím. Azda nebude neskoro…
 
 
Timo

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising