Kategória: ŠportČíslo: 01/2023

Vlhová: Bolo to také hore-dole

Petra Vlhová je oficiálne už štyri roky po sebe najúspešnejšou slovenskou športovkyňou. Sezóna 2022/2023 však bola pre ňu hektická a náročná.

Ukončila ju nešťastne – pádom a teda vypadnutím v záverečnom obrovskom slalome Svetového pohára v andorrskom stredisku Soldeu. Celkovo obsadila v hodnotení Svetového pohára tretie miesto za suverénnou Mikaelou Shiffrinovou a Larou Gutovou-Behramiovou. Tretia pozícia jej patrí aj v konečnom účtovaní disciplíny slalom, v obrovskom slalome skončila na štvrtej priečke.

 
„Sezónu hodnotím dobre. Nie najlepšie, ale dobre. Boli dni, ktoré neboli úplne ideálne, boli dni, ktoré boli super. Bolo to také hore-dole. Som spokojná, ale nie úplne,“ poznamenala 27-ročná rodáčka z Liptovského Mikuláša v televíznom rozhovore pre JOJ Šport.
 
Najprenikavejší výsledok v rámci tohtoročnej zimy dosiahla Vlhová 10. januára, keď triumfovala v nočnom slalome v rakúskom Flachau. Mimochodom, na víťazstvo čakala od 11. marca 2022. Celkovo to bolo pre ňu už 27. prvenstvo v rámci pretekov Svetového pohára.
 
„Najlepší moment bol asi vo Flachau, bolo to emotívne víťazstvo. Moje výsledky neboli také, ako som chcela ja a potom prišlo víťazstvo. Cítila som sa skvelo a vyhrala som pred slovenskými fanúšikmi,“ hodnotila Petra a zároveň potešila slovenských fanúšikov: „Nechystám sa skončiť, takže sa uvidíme aj v nasledujúcej sezóne.“
 
Prekonala najdôležitejší rekord
Medzi nesmrteľné športovkyne sa počas uplynulej zimy definitívne zaradila Američanka Shiffrinová. Vďaka 87. víťazstvu sa dostala na čelo absolútneho rebríčka v počte prvenstiev v rámci Svetového pohára zjazdového lyžovania, keď prekonala 86 prvých miest švédskej legendy Ingemara Stenmarka. „Musím to vstrebať,“ priznala v cieli najväčšia Vlhovej súperka. Klobúk dole.
 
Autor: meb
Foto: Petra Vlhová (Facebook)
 
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising