Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 02/2016

Recepty / Máj

Vegetariánsky hamburger

Potrebujeme:
10 žemlí, 1 konzerva červených fazúľ, 2 cukiny, 4 mrkvy, 1 cibuľa, 2 vajíčka, pomleté ovsené vločky, petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, čierne korenie, bazalka, oregano, soľ
 
Ako postupovať:
Uvarenú mrkvu rozmixujeme spolu s fazuľou dohladka. Na tenké pásiky nastrúhanú cukinu nasolíme a necháme postáť 10 minút. Potom z nej vyžmýkame vodu a pridáme do zmesi spolu s natenko nakrájanou osmaženou cibuľou. Pridáme zvyšné suroviny, zmiešame a zahustíme pomletými vločkami, aby nám zmes držala tvar. Vytvarujeme placky, necháme v chladničke postáť 30 minút a smažíme na panvici. Vložíme do rozkrojenej žemle a pridáme zeleninu podľa chuti.
 
 
 
 
Jahodová pena s piškótami
 
Potrebujeme:
4 bielky, 150 g práškového cukru, 300 g jahôd
 
Ako postupovať:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zamiešame doň práškový cukor a dobre prešľaháme. Očistené a roztlačené jahody na záver jemne primiešame do snehu. Do misiek vrstvíme striedavo piškóty a penu. Ozdobíme čerstvou jahodou.
 
 
 
 
Reďkovková polievka
 
Potrebujeme:
2 zväzky reďkoviek, 1 cibuľa, 2 väčšie zemiaky, 1 l zeleninového vývaru, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, olej
 
Ako postupovať:
Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľu a dusíme 5 minút. Reďkovkovú vňať umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Pridáme k cibuli a znova dusíme 5 minút. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme 15 minút a potom spolu všetko vymixujeme dohladka. Pridáme smotanu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme prevrieť. Podávame s nakrájanými a na oleji orestovanými reďkovkami.
 

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising