Meniny má: Kamila

Aktuálne vydanie:
Ročník: 7, číslo: 2/2018
ISSSN: 1338-5739
PONDELOK 14. máj 2018
 

Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 05/2019

Recepty / Máj

 

Francúzsky dip

Potrebujeme:
1 lyžicu plnotučnej horčice, 1 lyžicu medu, 150 ml olivového oleja, 2 lyžice vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie
 
Ako postupovať:
Všetky suroviny dáme do jednej misky. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Môžeme vymixovať ponorným mixérom. Ak je dip príliš riedky, pridáme horčicu, ak ho potrebujeme zriediť, pridáme trocha oleja.

 

 

Grilovaná zelenina

Potrebujeme:
2 ks cukety, 1 ks baklažán, 3 ks kukuričného klasu, 200 g cherry paradajok, 2 ks cibule, čerstvý rozmarín, cesnak, olivový olej

Ako postupovať:
Zeleninu pokrájame na kolieska. Cukety a baklažán nešúpeme. Zeleninu potrieme zmesou z olivového oleja, rozmarínu, tymianu a prelisovaného cesnaku a grilujeme.

 
 
 

Pancakes

Potrebujeme:
135 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice krupicového cukru, 130 ml mlieka, 1 vajce, 2 lyžice rozpusteného masla, javorový sirup, rozpustené maslo

Ako postupovať:
V miske rozmiešame cukor, múku, soľ a kypriaci prášok. Pridáme mlieko, vajce, 2 lyžice rozpusteného masla a mixujeme dohladka. Maslo rozpustíme na rozohriatej panvici na miernom ohni. Menšie lievančeky obraciame až vtedy, keď vrchná plocha začne mať hustejšiu konzistenciu. Ukladáme na seba, polejeme javorovým sirupom.

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising