Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 09/2019

Recepty / September

 

Nátierka s dávkou vitamínov

Potrebujeme:
1 ks citrónu, 1 ks pomaranča, 160 g trstinového cukru, 3 ks vajec, 100 g masla

 
Ako postupovať:
Citrón aj pomaranč dobre umyjeme, kôru postrúhame najemno. Šťavu vytlačíme do misy. Pridáme cukor, vajcia a maslo. Miešame nad parou 20-30 min., kým sa hmota nespojí. Necháme vychladnúť, dáme do chladničky. Podávame s hriankami.

 

 

Cuketový prívarok

Potrebujeme:
1 ks cukety, 250 g kyslej smotany, 1 ks cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čajové lyžičky kôpru, 1 PL masla, 2 ks vajec, čierne mleté korenie, soľ

Ako postupovať:
Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masle a pridáme cesnak. Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme odstáť. Odstátu cuketu vyžmýkame a pridáme k cibuli a cesnaku. Okoreníme, ochutíme nasekaným kôprom a dusíme cca 5 minút. Pridáme kyslú smotanu, necháme prevrieť. Môžeme podávať s uvareným vajíčkom.

 
 

Kelová polievka

Potrebujeme:
1 ks kelu, 1 ks cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 ks tvrdého a mäkkého syra, zeleninový bujón, soľ, chlieb

Ako postupovať:
V miske rozmiešame cukor, múku, soľ a kypriaci prášok. Pridáme mlieko, vajce, 2 lyžice rozpusteného masla a mixujeme dohladka. Maslo rozpustíme na rozohriatej panvici na miernom ohni. Menšie lievančeky obraciame až vtedy, keď vrchná plocha začne mať hustejšiu konzistenciu. Ukladáme na seba, polejeme javorovým sirupom.

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising