Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 02/2015

Veľkonočný syrek

 
Potrebujeme:
500 ml mlieka, 5 vajec, 20 g soli, 50 g umytých hrozienok, žĺtok   
 
Ako postupovať:
Mlieko rozmiešame s vajcami, pridáme soľ a hrozienka, zmes vložíme do vody a povaríme. Prevarenú hmotu scedíme cez čistý obrúsok a necháme dobre odkvapkať. Získanú masu sformujeme do tvaru oválnej knedle, potrieme žĺtkom a v mierne rozohriatej rúre zapečieme. Vychladnutý syrek pokrájame na plátky a podávame s varenou údenou šunkou a postrúhaným syrom.
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising