Kategória: ŠportČíslo: 09/2019

Areál netradičných športov: Spúšťame novú halu

 

V Retronovinách sa pravidelne venujeme aktualitám z prostredia Ružinovského športového klubu (RŠK). Inak to nebude ani v tomto čísle. Pozreli sme sa na novinky, ktoré sa chystajú v Areáli netradičných športov (ANŠ), ktorý patrí pod RŠK.
 
ANŠ aj v sezóne, alebo ak chcete, v školskom roku 2019/2020 ponúkne svojim návštevníkom veľké množstvo zaujímavého športového využitia. Ako informoval pre oficiálnu stránku RŠK rskruzinov.sk Ivan Sirilla, vedúci strediska, do prevádzky sa spúšťa nová hala. „Od druhej polovice septembra budú môcť návštevníci naplno využiť jej multifunkčnosť. Využiteľnosť je naozaj pestrá. Bedminton, florbal, halový futbal, hádzaná. V prípravnej fáze sú nové priestory, zázemie
v podobe šatní a sociálnych zariadení. Do konca roka vzniknú v areáli štyri nové šatne pre verejnosť v rámci veľkej haly.“
 
V budúcom roku sa má dobudovať podrobné zázemie aj pre malú halu. V ANŠ sa v najbližšom čase uskutoční aj niekoľko lákavých stretnutí. Do areálu zavíta Ružinovská športová liga žiakov, na pláne je futbalové a florbalové kolo. Vo veľkej hale sa bude hrať extraliga v inline hokeji, ale aj hokejbalová extraliga. Na umelej tráve sa zas bude konať dlhodobá súťaž Bratislavskej ligy v malom futbale – EFL.
 
Areál môžete využiť aj vy
ANŠ ponúka pre širokú verejnosť naozaj široké využitie. Na umelej tráve si môžete zahrať malý futbal, na antuke (prípadne na povrchu Mondo) tenis, vo veľkej hale hokejbal a inline hokej, v malej zas futbal, florbal, hádzanú či bedminton.
 
Úspešné leto
Je dobojované. Mohli si spokojne povedať po skončení posledného letného dobrodružstva v Ružinovskom športovom klube. Ten pripravil počas letných prázdnin pre deti vo veku od 7 do 14 rokov celkovo šesť turnusov. A ohlasy samotných detí či rodičov boli vo veľkej miere len pozitívne. Táborníci absolvovali množstvo športových aktív v areáloch, ktoré má RŠK v správe. Okrem toho navštívili kúpaliská, zavítali na rôzne pozoruhodné miesta (napríklad Bory Mall – interaktívna výstava „Moje mesto povolaní“, zoo, biofarma v Stupave). Každý úspešný absolvent dostal na pamiatku náramok a tábornícke tričko s logom a nápisom.
 
ob
Foto: rskruzinov.sk

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising