Kategória: ŠportČíslo: 09/2012

AŠK Inter – ružinovskí kanoisti

Mgr. Ľubomír Nebeský ešte donedávna vyhrával súboje s majstrami sveta – dvojicou Peter Gelle a Martin Jankovec. Dnes sa však už kanoistike venuje iba ako zanietený funkcionár a predseda kanoistic-
kého klubu AŠK Inter Bratislava, čo však vôbec neľutuje!

Ľubomír Nebeský – Predseda kanoistického klubu AŠK Inter Bratislava.

Športová púť teraz už funkcionára Ľubomíra Nebeského (nar. 1986) sa síce už skôr skončila, no napriek tomu sa mu stále v hlave premietajú scény, aké prežíval počas svojej aktívnej činnosti so svojím vtedajším deblistom Tomášom Matochom. Najmä v juniorských kategóriách víťazili nad dnes už ostrieľanou reprezentačnou dvojicou – Peter Gelle, Martin Jankovec.

I keď sa teraz viac-menej venuje svojmu povolaniu, kanoistika mu prirástla k srdcu a rád jej v bratislavskom Interi pomáha ako predseda. Snaží sa dostať tento vodácky klub, ktorý má dlhoročnú tradíciu, do povedomia. Dôkazom je aj tohtoročný 40. ročník Pohára Interu, ktorý sa každoročne koná na Štrkovci. Terajšiemu predsedovi kanoistického klubu Inter Bratislava sa podarilo na štart dostať našu reprezentačnú dvojicu Peter Gelle – Erik Vlček, od ktorej sa očakával cenný kov na nedávnej olympiáde. Prítomní priaznivci tohto športu v meste na Dunaji sa spoločne tešili nielen z pretekov, ale aj z autogramiády reprezentantov.

V súčasnosti má síce Inter Bratislava 35 členov, aktívnych pretekárov je však iba šesť. Zostatok tvorí začínajúca mládež, ktorá potrebuje vidieť častejšie svoje športové vzory. Jedinou lastovičkou, ktorá zatiaľ vysoko vzlietla, je borec na pohľadanie Marek Krajčovič, ktorý za posledné tri roky na ME získal v juniorskej kategórii do 23 rokov tri bronzové medaily. Pekným zakončením tohtoročnej vodáckej sezóny bolo 22. miesto na XXX. LOH v Londýne, kde svojím umiestnením tento skromný športovec prekvapil a zároveň ukázal, že budúcnosť má ešte v tomto športe pred sebou. Rád by svoje vodácke skúsenosti zúročil aj o štyri roky pod piatimi olympijskými kruhmi v brazílskom Riu de Janeiro na najbližšej letnej olympiáde.     
Jozef Cvajniga

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising