Kategória: ŠportČíslo: 02/2012

Atletický dorast súperil v športovej hale Elán

Čo robia v zime atléti? Behanie okolo Štrkovca je v tomto období dobré akurát tak na zápal pľúc a vôbec iná atletická disciplína je asi tiež odsúdená na zimný spánok.

O opaku nás však presvedčilo hneď päť športových gymnázií - z Brna, Ostravy, Nitry ,Trenčína a samo­zrejme, nemohol chýbať reprezen­tant Ružinova - ŠG Ostredkova. O čo išlo?

Meranie síl
V Športovej hale Elán sa koncom januára stretli žiaci piatich športových gymnázií, aby si zmera­li sily. Táto akcia má už dlhoročnú tradíciu a je prínosom pre slovenský šport. “Pre deti je to dobré, že sa dokážu porovnať., my tréneri sa zasa postretáme” - hovorí jedna z organizátoriek, trénerka na ŠG Ostredkova Gabriela Hanuláková.

Lepší ako z Ostravy
V hale pri Interi samozrejme nebola núdza o výborné výkony. Ružinov v medzinárodnej konkurencii vý­borne reprezentoval Ľubo Zeman, ktorý skokom do výšky 205 cm prekonal aj juniorov z Ostravy, pričom sám je v atletickej vekovej kategórii dorastu. To, že tento výkon nebol náhodný, potvrdzuje aj jeho osobný rekord 207 cm. Ďalším vynikajúcim slovenským výkonom sa prezentoval Dávid Daniš z Trenčína. Vo vrhu guľou s odstupom nechal za sebou ostatných, ktorým k jeho výkonu 20,27 chýbalo 4 a viac metrov. Zahanbiť sa nedali ani Česi. Lenka Svobodová z Brna (´95) napríklad zabeh­la na 60 metrov navlas rovnaký čas ako najlepšia bežkyňa z kate­górie o rok starších. Obrovský náskok spravila Veronika Šádková z Ostravy. Do diaľky sa jej podarilo doskočiť 578 cm!

Vyhralo Brno
V celkovom hodnotení (po zrátaní bodov zo všetkých disciplín) nako­niec suverénne víťazne vyšlo Br­no. Treba však poznamenať, že zatiaľ čo sa slovenské gymnáziá zúčastnili len so svojimi žiakmi, české tímy zhromaždili športovcov aj spoza brán svojich škôl. Na celom Halovom päť-stretnutí však bolo najkrajšie to, že podobné detai­ly si nikto nevšímal. V hale Elán pa­novala správna športová atmosféra s kolegiálnym povzbudzovaním a cie­ľom vydať zo seba to najlepšie.

(bw)
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising