Kategória: ŠportČíslo: 04/2017

Čakajú väčší záujem divákov

 

HC OSMOS Bratislava premiérovo účinkuje v druhej najvyššej hokejovej súťaži, v tejto sezóne nesúcej názov St. Nicolaus 1. liga. O dianí v klube, ktorý hráva svoje domáce ligové stretnutia na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu, sme sa zhovárali s marketingovým manažérom klubu Andrejom Romanom.
 
Čo vás presvedčilo, že ste sa rozhodli účinkovať v prvej lige, keďže ešte v minulej sezóne ste hrali druhú ligu?
V Bratislave absentoval seniorský hokej vo vyššej slovenskej súťaži, keďže Slovan hrá nadnárodnú KHL. Druhá liga bola v podstate amatérska súťaž a možnosť získať licenciu do prvej ligy sme brali ako krok vpred.
 
O koľko náročnejšie je hrať prvú ligu oproti druhej lige? V čom je najväčší rozdiel?
Najväčší rozdiel je určite z finančnej stránky. V prvej lige je potrebné mať desaťnásobne viac financií ako v druhej lige. Samozrejme, vyššia je aj úroveň hokeja.
 
Pohybujete sa v strede tabuľky. Ako ste zatiaľ v klube spokojní s doterajšími výsledkami?
S výsledkami sme spokojní. Predsezónnym cieľom bolo adaptovať sa v prvej lige a postup do play-off. V tíme máme veľa mladých hráčov, ktorí sa zlepšujú od zápasu k zápasu a naberajú potrebné skúsenosti. Stále sa však máme v čom zlepšovať.
 
Kto zo zvučnejších hokejových mien je súčasťou HC OSMOS Bratislava?
Do konca októbra sa v drese HC Bratislava predstavili aj hráči ako Michel Miklík, Jakub Ručkay, čo sú bezpochyby zvučné mená. Trénovali s nami reprezentační brankári Jaro Janus a Samuel Baroš, ktorí sú už v najvyššej českej súťaži. Momentálne sú najzvučnejšími menami v kabíne Jaro Obšut, Peťo Podhradský a Stano Gron.
 
Aký je záujem divákov? Našli si Bratislavčania cestu aj na prvú ligu popri zápasoch KHL?
Úprimne, verili sme, že návštevnosť bude vyššia. Záujem divákov je, no myslíme si, že návštevnosť môže byť omnoho vyššia. Veríme, že výsledky a dobrý hokej postupne prilákajú viac divákov na tribúny a ľudia sa budú tešiť z predvedenej hry.
 
Keď sme už pri KHL, podarilo sa vám nejakým spôsobom rozvinúť vzájomnú spoluprácu s HC Slovan Bratislava alebo nechcete ísť touto cestou?
Áno, so Slovanom spolupracujeme. Máme v tíme troch mladých hráčov z tímu KHL na striedavom štarte, a to Marka Slobodu, Tomáša Černého a Jána Kožiaka. Taktiež sa u nás predstavili niekoľkí juniori zo Slovana Bratislava.
 
 
br
Foto: hcbratislava.sk
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising