Kategória: ŠportČíslo: 09/2020

Cieľ Slovana: Byť bezkonkurenčne najlepší na Slovensku

 

Slovan je najslávnejší, najmilovanejší aj najnenávidenejší slovenský klub. Tieto slová odzneli na úvodnej tlačovej konferencii nového vedenia hokejového HC Slovan Bratislava z úst jedného z nových akcionárov Rudolfa Hrubého. Aký bude „nový“ Slovan?
 
Zmena majiteľov nastala v polovici augusta, keď trojica akcionárov na čele so spoluzakladateľom firmy ESET Rudolfom Hrubým odkúpila klub od Juraja Širokého. Ďalšími dvomi akcionármi sa stali Pavol Hofstädter a Eduard Jánošík. Poradcom a hlavným koordinátorom je Maroš Krajči, marketingovým riaditeľom Milan Vajda.
 
S celkovým rozpočtom do 4 miliónov eur vstupujú Bratislavčania do sezóny 2020/2021. Noví akcionári hneď na úvod rázne vylúčili možnosť zopakovania situácie z minulosti, keď klub sužovali finančné problémy a dlhy voči hráčom, realizačnému tímu či mestu Bratislava.
 
Prinášame vám výber zaujímavých myšlienok, ktoré odzneli na predsezónnej tlačovke HC Slovan Bratislava (zdroj: hcslovan.sk):
Rudolf Hrubý: „Keď sme sa rozhodovali investovať do Slovana, pozerali sme sa naň z celkového hľadiska. Slovenský hokej potrebuje nové impulzy tak, aby uspel na medzinárodnej úrovni. Slovan sa nám teda zdal ako klub, ktorý môže zmeniť myslenie slovenského hokeja. Máme jasnú predstavu, čo chceme dosiahnuť. Vždy budeme chcieť titul a pôjdeme si za ním. Treba začať pracovať s mládežou, ale zároveň ju treba posunúť na vyššiu úroveň. Toto bude cieľ našej mládeže. Slovan mal v poslednom dôležitom mládežníckom výbere jedného hráča, to sa musí zmeniť.
 
Všetky záväzky chceme vyrovnať, to je náš prvotný cieľ a naplníme ho. Chceme Slovanu prinavrátiť povesť výborného a fungujúceho klubu. Situácia s meškajúcimi výplatami bude vyrovnaná v termínoch, na akých sa dohodneme s partnermi, a viac sa takáto situácia v Slovane nebude opakovať. Chceme byť vzorom pre ostatné kluby a budeme sa snažiť o to, aby sme na Slovensku boli bezkonkurenčne najlepším klubom. Keď toto naplníme, budeme sa možno obzerať aj po zahraničných ligách.
Radi by sme si zaistili účasť na budúcoročnom Spenglerovom pohári, ktorý je najstarším hokejovom turnajom v Európe. Aj domáci Davos oslavuje sté výročie, čiže na podujatí by mohli štartovať dva stovkové tímy.
Nevylučujeme do budúcnosti v prípade úspešnej kandidatúry ani organizáciu úvodného zápasu NHL.“
Milan Vajda: „Ak by sa situácia (s koronavírusom a obmedzeniami, pozn. red.) ešte zhoršila, sme pripravení ľuďom peniaze za vstupenky vrátiť. Do novej sezóny vstúpime tiež s novou súpravou dresov, po dvoch rokoch v belasom hlásime návrat k základnej tmavomodrej navy farbe.“
 
rb
Foto: HC Slovan Bratislava

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising