Kategória: ŠportČíslo: 05/2012

Futbal na Trnávke nevymrel, ale tradíciu prevzal LP DOMINO!

Futbalový klub TJ Trnávka, ktorý dlhé roky patril k slovenskej špičke najvyššej druhej ligy skupiny Západ, pred tromi sezónami stratil svoje postavenie vďaka hracej ploche, ktorú získali futbalisti vtedajšieho novotvoriaceho sa klubu za pochodu SD Domino Bratislava.
 

Po roku ich  účinkovania žiaci tohto klubu už postúpili do celoslovenskej prvej žiackej ligy, ale keďže v nej štartovalo z rôznych príčin až 18 družstiev, v ďalšej sezóne bolo potrebné počet účastníkov zredukovať na 14 družstiev. Ale ešte  bolo k tomu potrebné pripočítať aj dve postupujúce družstva ZsFZ a BFZ, celkom takto zo súťaže zostúpilo až 6 družstiev, a to už bol signál, že sa v tejto najvyššej žiackej súťaži neudržia a po roku z nej zostúpia. Tak sa aj stalo.

Opakom bolo však účinkovanie „A“ a „B“ mužstva dospelých, ktoré postúpili o súťaž vyššie, pritom starší a mladší dorast zostúpil z druhej dorasteneckej ligy skupiny Západ. V prebiehajúcom ročníku 2011/2012 mužstvo LP Domino Bratislava, ktoré nastúpilo do súťaže ako nováčik súťaže s novým názvom, sa pokúsi zabojovať o postup do tretej celoslovenskej súťaže s novým trénerom Mariánom Tibenským (na snímke) – ostrieľaným to harcovníkom, ktorý má ako futbalista odohratých okolo 150 prvoligových stretnutí v dresoch  FC Spartak Trnava, ŠKP Union Cheb, Viktória Žižkov, Dynamo České Budějovice, FC Karviná a napokon MŠK Žilina. Okrem toho odohral aj 5 majstrovských stretnutí v Izraeli v mužstve Hapoel Taibe. Po skončení hráčskej aktívnej činnosti ako tréner pôsobil na trénerskej lavičke ako asistent trénera v FC Nitra (hlavný bol Jozef Šuran) a v roku 2006 rovnako v úlohe asistenta Dušanovi Radolskému v Dukle Banská Bystrica.

Vstupom do jarnej odvetnej časti mali futbalisti LP Domino Bratislava  iba  - bodovú stratu na vedúci celok súťaže z Plaveckého Štvrtka, ale s pribúdajúcimi kolami sa začal postup stále viac a viac vzďaľovať. Aká bola príčina slabších jarných výsledkov, to bola už otázka na telo trénerovi Mariánovi Tibenskému. „ Neviem si to vysvetliť, pretože do odvety sme išli s jasným cieľom, v prípade dobrej východiskovej pozície zabojovať o postup do vyššej súťaže. Na štart sme boli dobre pripravení, aj keď sme absolvovali len krátkodobé 5-dňové sústredenie v Brezovej pod Bradlom. Oproti jeseni sa nám doma príliš nedarí a zbytočne strácame body, ktoré nám v konečnom účtovaní budú určite chýbať.

Líder súťaže zo Záhoria si navyše udržuje  vysokú výkonnosť od samého začiatku, takže zrejme to bude už nad naše sily. Máme síce mladé družstvo a tragédiu z toho, že sme nepostúpili, nebudeme robiť.“

Jozef CVAJNIGA
Foto: autor

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising