Kategória: ŠportČíslo: 1/2018

Hokejisti svoj cieľ splnili

Bratislavčania v St. Nicolaus 1. hokejovej lige splnili cieľ, budúci rok budú mieriť ešte vyššie.

Hokejový klub HC Osmos Bratislava ukončil sezónu 2017/2018 neúspešným pokusom o prekvapenie. V štvrťfinále play-off St. Nicolaus 1. hokejovej ligy bol nad ich sily HC Prešov Penguins.
Vo štvrtom zápase série prehral bratislavský celok na vlastnom ľade 2 : 3 po predĺžení a celkovo 1 : 3 na zápasy. Napriek koncu už vo štvrťfinále je manažment klubu spokojný. „Šiestym miestom sme splnili svoj predsezónny cieľ, ktorý bol stred tabuľky. V play-off sme potrápili silný Prešov, takže sme spokojní,“ povedal marketingový manažér Andrej Roman.
 
Pre HC Osmos Bratislava to bol premiérový ročník v našej druhej najvyššej súťaži. V hlavnej časti sa Bratislavčania umiestnili na 6. mieste, v 46 zápasoch získali 59 bodov. Zverenci trénera Imricha Antala boli počas sezóny 2017/2018 kádrom s najnižším vekovým priemerom, 24 rokov, a aj preto sa útok na vysoké umiestnenia nečakal. Mladíkov najmä z Bratislavy doplnili skúsení borci ako Jaroslav Obšut či Peter Podhradský, na začiatku sezóny si dres HC obliekol aj reprezentačný útočník Michel Miklík. „Do ďalšej sezóny plánujeme nastúpiť s kádrom, ktorý máme. O postupe do prvej ligy hovoriť zatiaľ nechceme, no určite plánujeme ísť vyššie ako tento rok,“ približuje A. Roman plány klubu.
 
Po stabilizačnej sezóne a doplnení kádra by sa z bratislavského klubu mohol stať silný vyzývateľ aj pre najsilnejšie celky v našej druhej najvyššej súťaži. A to by do hľadiska Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu mohlo prilákať ešte viac fanúšikov. „Veľa sa hovorilo, že so Slovanom v KHL chýba Bratislave ligový hokej a že mladí hokejisti z Bratislavy nemajú kde hrať. To sme zmenili. Preto ma trochu mrzí, že si na naše zápasy nenašlo cestu toľko fanúšikov, koľko sme čakali. Dúfam, že sa to v budúcej sezóne zlepší,“ uzavrel Andrej Roman, marketingový manažér HC Osmos Bratislava.
 
Kottra
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising