Kategória: ŠportČíslo: 04/2015

Hossa to zvládol aj tretíkrát!

Slovenský hokejista Marián Hossa získal už svoj tretí Stanley cup, čo sa ešte žiadnemu inému hráčovi spod Tatier nepodarilo.
 
Osobitý štýl
Útočník Chicaga Blackhawks prešiel vo svojej kariére neskutočným vývojom, ktorý ešte stále nie je na konci. Mnohí ho už preto začali porovnávať s českou legendou Jaromírom Jágrom, lebo aj vo svojich tridsiatich šiestich rokoch sa na ľade pohybuje, ako keby mal dvadsať, je platný v presilových hrách a keď treba, vie všetok tlak zobrať na seba a rozhodnúť zápas. Na útočníkoch si každý prirodzene všíma najmä cifry v kolónkach gólov a asistencií. Rovnako cenné je však aj to, ako vedia brániť. Okrem plnenia spomínaných kolónok má Hossa na výbornú zvládnutú aj obrannú činnosť. Odoberanie pukov na oboch koncoch ihriska sa naučil od Pavla Datsyuka ešte v Detroite a teraz to učí mladších spoluhráčov v Chicagu. Záhadou je už iba to, prečo rodák zo Starej Ľubovne ešte nevyhral Selke Trophy, určenú pre najlepšie brániacich útočníkov.
 
Skvelá sezóna
Marián odohral v ročníku 2014/2015 všetky zápasy svojho mužstva v základnej časti aj v play-off. Dokopy ich bolo až stopäť. Brankárov súpera v nich prekonal dvadsaťšesťkrát a na góly svojich spoluhráčov prihral v päťdesiatich dvoch prípadoch. So svojím súčasným zamestnávateľom má platnú zmluvu do roku 2021 a podľa jeho slov by ju chcel dodržať. 
 
Filip Timár
Snímka: dollarphotoclub.com

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising