Kategória: ŠportČíslo: 05/2015

Inter budúcu sezónu aj v pohárovej Európe

Basketbalový BK Inter Incheba Bratislava nedokázal v sezóne 2014/2015 obhájiť titul majstra Slovenska a z play-off si odniesol iba bronz. Hráčov ani vedenie však tento „neúspech“ neodradil a okrem Slovenskej basketbalovej ligy budú počas sezóny 2015/2016 účinkovať aj v pohárovej Európe. Zahrajú si o pohár FIBA Europe.
 
 
Po žrebovaní je jasné, že „žlto-čiernych“ nečaká ľahká skupina. Postupne si zahrajú proti tureckému kádru Royal Hali Gaziantep, litovskému BC Šiauliai a poľskému celku Slask Vroclav. Slovensko sa na mapu basketbalovej pohárovej Európy vracia po štyroch rokoch, keď naposledy účinkovala Nitra v EuroChallenge.
 
Inter si je vedomý výzvy a posilňuje svoj doterajší káder kvalitnými hráčmi. Z Komárna – aktuálneho majstra Slovenska – prišiel hráč Siniša Bilič a najužitočnejší hráč sezóny – rozohrávač T.J. Bannister. Okrem týchto kvalitných basketbalistov bude obliekať dres Interu aj slovenský reprezentant Tomáš Mrviš či bývalý reprezentant David Toya, ktorého nástup však nie je istý. Do HANT Arény má taktiež namierené elitný obranca českej ligy Cory Abercrombie.
 
Okrem Európskeho pohára ostáva prioritou „žlto-čiernych“ aj zisk titulu majstra Slovenska, ktorý v uplynulej sezóne nedokázali obhájiť. Eurovia SBL (Slovenská basketbalová liga) štartuje ôsmeho októbra a prvým súperom Interu bude Svit. V lige si túto sezónu nezahrajú celky z Handlovej a z Banskej Bystrice, nováčikom bude káder z východu Slovenska – BK TU Košice. Okrem tradičných derby sa tak Bratislavčania môžu tešiť aj na duely hlavného mesta Slovenska s metropolou východu.
 
Filip Timár
Snímka: Vlado Dorňák

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising