Kategória: ŠportČíslo: 02/2012

Kde vychovávajú víťazov

Napriek tomu, že oficiálne športové gymnázium je v Bratislave len jedno – na  Ostredkovej, úspešní športovci sú roztrúsení aj po iných školách. Gymnázium Ladislava Novomeského na Tomášikovej ulici sa môže už tradične pochváliť vlastným bazénom.

Aj preto tak skvelo plávajú celé generácie bývalých študentov tejto strednej školy, pretože práve tu sa vždy kládol dôraz na zvládnutie všetkých plaveckých štýlov.  Prejavuje sa využívanie bazéna aj na športových úspechoch študentov v súčasnosti? A výsledky neklamú: Tomášikova sa môže pochváliť 3. miestom Veroniky Petríkovej na MSR  žiakov SŠ v plávaní, či 4. miestom na MSR juniorov do 18 rokov v plávaní, ktoré vybojoval Ľuboš Lederer, tiež z tejto školy.

Vydreté  sú aj ďalšie športové úspechy študentov. Napríklad  Michaela  Cellerová získala Európsky pohár v šerme fleuretom do 17 rokov a 3. miesto v rovnakej súťaži do 20 rokov. Obratný je aj Samuel Petráš, ktorý reprezentuje SR v ľadovom hokeji. V kolektívnych športoch tiež vyniká Žofia Zarevúcka s prvým miestom na MSR kadetiek v basketbale. Aj v budúcnosti budeme sledovať, ako sa darí gymnáziu vo florbale. Tento šport našiel na Tomášikovej mnoho priaznivcov, ktorí slávu gymnázia ešte rozšíria.

(bw)

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising