Kategória: ŠportČíslo: 03/2012

Kolkári Interu Bratislava v hre o majstrovský titul

Kolkári Interu Bratislava dosahujú pozoruhodné výsledky aj vďaka tomu, že Inter má ako jediný v Bratislave svoj vlastný stánok - jednu z najmodernejších 6-dráhových kolkární na Slovensku - na Trenčianskej ulici.

O súčasných kvalitách Interu Bratislava hovoria aj výsledky ankety TOP 6 za rok 2011, kde mali kolkári tohto klubu najpočetnejšie zastúpenie - trojicu hráčov - Ľubomír BUGÁR (najlepší kolkár v súťaži jednotlivcov a úradujúci majster Slovenska), Ján JASENSKÝ a Marek ZAJKO. Posledný menovaný je síce z tejto trojice najmladší, no hneď v úvodnom kole v extraligovom derby INTER „A“ – INTER „B“ dosiahol nový rekord dráhy na Interi. Bolo to 635 zvalených kolkov, teda o desať viac ako na MS v Sarajeve (Bosna a Hercegovina), kde v kategórii juniorov postupoval do finále jednotlivcov z posledného 24.miesta, no prekvapil celý kolkársky svet, keď získal striebornú medailu.

Marek ZAJKO sa začal venovať kolkárskemu športu až v 14. rokoch a jeho trénerom bol jeho otec, dnes už 61-ročný Juraj ZAJKO st.. Ako nám povedal, tento dnes ešte slobodný športovec, jeho krédom do budúcna je hrať svetové kolky. Na Interi je príjemné domáce prostredie, dobrý kamarátsky kolektív, ktorý ťahá za jeden koniec povrazu. V súčasnosti sa Marek Zajko popri kolkárskemu športu venuje štúdiu na vysokej škole STU v Bratislave (1.ročnk) Fakulta matematiky, fyziky, informatiky.

Záverom je potrebné dodať, že v šestke TOP 6 okrem trojlístku INTERU Bratislava boli ešte ocenení Ivan ČECH a Erik KUNA (obaja ŽP Šport Podbrezová) a Boris Šintál – ďalší juniorský objav - hráč prvoligového TJ RAKOVICE.

autor: JOZEF CVAJNIGA

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising