Kategória: ŠportČíslo: 09/2020

Korona – nekorona, športovať sa musí

 

Rok 2020 sa začal výborne. Všetko podľa plánu plus nove výzvy a rozpracované projekty na celá rok. Prišlo niečo, čo nikto nečakal. Snažili sme sa neplakať a začali sme trénovať cez internet. Postupne sa obmedzenia uvoľňovali. My sme však počas horúcich dní nezaháľali a do maximálnej možnej miery sme využili každý jeden letný deň a stekali nám z čiel a tiel kropaje poctivého potu. Makali sme na tréningoch, takisto sme nepodcenili regeneráciu.
 
Absolvovali sme nespočetné množstvo zábavných, ale i fyzicky náročnejších aktivít, ktoré sú však potrebné na dosiahnutie našich vytýčených cieľov. Naši starší žiaci sa zúčastnili na reprezentačnom sústredení v Šamoríne. Iní zase podstupovali každodenné tréningy v DK Ružinov, vysokokvalitné zdokonaľovanie sa pod vedením skúsených odborníkov vo fyziocentre Zdravo a Fit.
 
Deťom stekali z čiel kropaje potu, keď makali na Štrkoveckom jazere. Za svoju nezlomnosť a snahu dostali aj odmenu v podobe medailí. Do hry vstúpil aj mestský policajt, inak jeden z našich trénerov. Čo bolo jeho úlohou? Keďže nie je všetko len o športovaní, deti boli poučené o bezpečnosti, pričom tie najmenšie sa tešia z reflexných viest. S radosťou v očiach a na duši splnili všetky pridelené úlohy. Veľká vďaka v tomto smere patrí mestskej časti Ružinov.
V žiadnom prípade nemôžeme opomenúť ani sústredenie žiakov a kadetov v nádhernom prostredí Oščadnice, kde sa stretli s českými rovesníkmi, či zaberačku v našich veľhorách – Vysokých Tatrách a na Štrbskom Plese.
 
No a tí, ktorí si nevyšli severnejšie od Bratislavy, zdokonaľovali svoje zápasnícke zručnosti v CAMP s podporou MČ Ružinov. Najlepšie deti boli ocenené nielen diplomom, ale i vzácnou medailou, tričkom s logom
WRESTLING CLUB SLOVAKIA, logom MČ Ružinov i rôznymi drobnosťami, ktoré potešili zápasnícke, no stále detské srdcia. Mikiny, súpravy a zápasnícke tenisky budú pridelené podľa zásluh. Začiatkom septembra sa konali majstrovstvá Slovenska mladších žiakov a žiačok v Rimavskej Sobote. Priniesli sme si jeden titul a dve strieborné medaily, pričom naša zostava bola poriadne oklieštená, boli sme iba štyria. Tento rok by sme mali absolvovať ešte množstvo turnajov a organizovať nás Mikulášsky turnaj, kam, samozrejme,
všetkých pozývame…
 
Martin Horínek
prezident Wrestling Club Slovakia, o. z.

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising