Kategória: ŠportČíslo: 09/2019

Leaders Ružinov túži po play-off

 

V septembri odštartovala aj hokejbalová extraliga. Medzi jedenástimi účastníkmi najvyššej súťaže sa opäť nachádza aj tím Leaders Ružinov. Ten čaká náročná sezóna, ale jednoznačnou ambíciou je účasť vo vyraďovacích bojoch.
 
Ružinovčania začali s prípravou už 29. júla ako jeden z prvých tímov. Ešte predtým mali hráči rôzne domáce úlohy – napríklad museli spraviť určitý počet sedem- až osemkilometrových behov. Nasledovala kondičná tímová príprava spočívajúca najmä v bežecko-silových tréningoch. Hernú prax naberali zverenci trénera Mojmíra Hojera až na augustovom turnaji Summer Challenge v Nitre, keď bolo družstvo vôbec prvýkrát na ihrisku.
V tíme došlo pred novou sezónou k viacerým zmenám. Odišli prakticky všetci hráči, ktorí dochádzali z Nových Zámkov (Ivan, Nezval a Minárik), do konkurenčnej Nitry si to namieril Tomáš Jaššo, zranení sú Lukáš Horváth, ktorý mal ísť pôvodne do Česka, ako aj Michal Huber. Novými tvárami sú v bránke Martin Juríček a Oliver Pukalík. S trénovaním začali Jakub Cvik, Ladislav Simon a Michal Šimora. Z Doprastavu prišiel Matej Weber.
Zaujímavosťou je, že klub dostal ponuku hrať na novom ihrisku, na Turbínovej ulici v Bratislave. V Leaders to síce dlho zvažovali, napokon však zostávajú v Ružinove. Akousi miniodmenou bude rekonštrukcia šatní, ktoré by mali byť hotové na jeseň.
 
Aké sú ciele?
„Bol by som rád, keby sme sa dostali do play-off, ale všetci budú silní,“ týmito slovami zhodnotil ambície Ružinovčanov pre hokejbalový portál hokejbal.sk tréner tímu Mojmír Hojer.
 
Účastníci hokejbalovej extraligy 2019/2020 Vrútky, Svidník, Skalica, Jokerit Petržalka, Košice, Ružinov, LG Bratislava, Pruské, Považská Bystrica, Nitra, Kežmarok.
 
15× majstri
V novodobej histórii sa Ružinov už  15× tešil z majstrovského titulu. Uspel v rokoch 1990 – 1992, v roku 1994, 1996 – 1999, najdlhšiu sériu ťahal v období 2002 – 2007, keď sa stal zakaždým najlepším tímom na Slovensku. Naposledy sa tešil z celkového víťazstva v roku 2009. V tomto roku získalo prvenstvo v hokejbalovej extralige družstvo Skalice.
 
Róbert Buček
Foto: Facebook ŠHBK Ružinov

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising