Kategória: ŠportČíslo: 09/2020

Leto a jeseň v Ružinovskom športovom klube

 

Celosvetová pandémia koronavírusu výrazne ovplyvnila aj športovú činnosť a športové aktivity. Športový život sa v istom období doslova akoby zastavil: nekonali sa žiadne podujatia či súťaže, nemohlo sa ani trénovať. Postupne sa síce športovanie obnovilo, ale rôzne obmedzenia a nariadenia v súvislosti so zabránením šírenia nákazy COVID-19 naďalej spôsobujú športovým klubom vrásky na čele. Výnimkou nie je ani Ružinovský športový klub (RŠK).
 
Aj preto, hoci sa školský rok 2021/2021 už rozbehol, RŠK odložil spustenie aktivít týkajúcich sa kurzov a krúžkov na október. Na tomto mieste vás preto informujeme aspoň o jednom podujatí a jednej aktivite, ktoré organizuje klub na konci septembra, a zároveň sa pár riadkami vraciame aj k letným prázdninám.
 
Ružinovské hodové slávnosti
Hodové hudobné vystúpenia sa budú konať posledný septembrový víkend, čiže 26. – 27. septembra od 14.00 do 21. 00. Miestom podujatia je amfiteáter v Areáli hier Radosť na Štrkovci. Všetci ste srdečne vítaní.
Ružinovská hodová cykločasovka
Súčasťou hodových slávností bude aj cyklistika. Ružinovský športový klub sa spoločne s mestskou časťou Bratislava-Ružinov podieľa v sobotu 26. septembra na organizovaní Ružinovskej hodovej cykločasovky. Hlavným organizátorom je Green Bike. Preteky cyklistov na trati dlhej 4,8 kilometra budú v rôznych vekových kategóriách. Štart je naplánovaný na 11. hodinu.
 
Ako dopadli denné tábory?
Jedným slovom – výborne. Hoci boli iné a rekordné. Iné kvôli koronavírusu, rekordné v otázke rýchlosti naplnenia jednotlivých turnusov. RŠK organizoval Ružinovské športové prázdniny, v rámci celkovo 6 turnusov sa dovedna vystriedalo 252 detí vo veku od 7 do 14 rokov. Prvý turnus sa začal 6. júla, posledným táborovým dňom bol 14. august. Tohtoročnou novinkou bola spolupráca s ružinovskou knižnicou, ktorá pre deti pripravila rôzne zaujímavé aktivity v rámci projektu Letná čitáreň.
 
RŠK aj touto cestou ďakuje všetkým animátorom, vedúcim, deťom a v neposlednom rade rodičom.
 
pb
Foto: ilustračná foto z Ružinovských športových prázdnin
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising