Kategória: ŠportČíslo: 05/2012

Líder súťaže utrpel prvú prehru až po 13. kolách!

Futbalový klub s dlhoročnou tradíciou na Slovensku sa z futbalovej mapy nevytratil, i keď sa ho jeho neprajníci doslova snažili „ z futbalového diania vygumovať“.  Jeho fanúšikovia „oslavovali“ na známych futbalových Pasienkoch návrat medzi futbalovú elitu v Corgoň lige.
 

Víťazstvo v spomínanej sezóne 2008/2009 síce oslavovali, ale o niekoľko dní zavládol na vtedajšom futbalovom štadióne „nečakaný smútok“. Licenciu účastníka Corgoň ligy pre nasledujúci ročník 2009/2010 „museli“ predať do SENICE, ktorá sa tak nečakane z večera na ráno objavila na listine účastníkov najvyššej domácej futbalovej súťaže na Slovensku.

Funkcionári Interu Bratislava, ktorým futbal stále žije v ich srdciach, dali hlavy rýchlo dohromady, aj  to takmer v hodine dvanástej, pretože už boli vyžrebované súťaže Slovenského futbalového zväzu a následne aj regionálne súťaže Bratislavského futbalového zväzu. Novozložený prípravný výbor (Anton Greguš – predseda, Jozef Mihál – donedávna minister práce, soc. vecí a rodiny a Jozef Barmoš) vytvoril rýchlo občianske združenie FK Inter Bratislava a po registrácii na Ministerstve vnútra SR prihlásili dve mládežnícke družstvá do súťaže. Starší žiaci zostali účastníkmi prvej žiackej ligy, ale dorast nebol prijatý do republikových súťaží, ktoré riadi Slovenský futbalový zväz. Chtiac – nechtiac bol FK Inter Bratislava zaradený do III. ligy BFZ. Keďže popularita Interu stále neklesla, činovníci futbalu v tomto klube sa snažili vytvoriť aj mužstvo dospelých. V ročníku 2010/2011 boli účastníkmi piatej ligy ObFZ Bratislava-mesto, ktorú bez problémov vyhrali a v ročníku 2011/2012 sú po prvej polovici súťaže na 1.mieste v IV. lige Bratislavského futbalového zväzu s víziou na postup do najvyššej regionálnej súťaže.

Takmer tristo divákov na domáce stretnutia v priemere sú návštevy na domácich stretnutiach na ihrisku na Drieňovej ulici, kde našli už druhú sezónu svoj domáci stánok. Ten je pre nich najväčším problémom, ako to deklaroval aj na poslednej tlačovej besede pred pracovníkmi médií súčasný prezident FK Inter Bratislava a zároveň aj tréner, 52-násobný reprezentant Česko – Slovenska vo futbale JUDr. Jozef Barmoš. Finančné prostriedky, ktoré veľmi ťažko získavajú od svojich sponzorov takto  zbytočne „unikajú“ na vyplácanie prenájmov štadiónov, kde svoje majstrovské a tréningové ihriská využívajú.

Ďalším nečakaným problémom je pred vstupom do súťaže skutočnosť, že jeden z ich najlepších hráčov Andrej BURZA „vyfasoval“ od DK BFZ 7-zápasový dištanc, z ktorého si v závere jesene odpykal jeden zápas a tak ho čaká ešte stop v ďalších 6 stretnutiach, pokiaľ FK Inter Bratislava po odpykaní polovice trestu nepožiada o odpustenie trestu s podmienečným odložením. Ako ďalej tréner Jozef Barmoš povedal, jeho zverenci sú pomerne dobre pripravení na jarnú odvetu, ktorú však odštartovali nečakanou prehrou v domácom prostredí s mužstvom ŠK TOMÁŠOV. Raritou je, že prvú prehru si v 4. lige  zapísali na svoje konto až v 14.kole a strelcom jediného gólu hostí bol Peter ANDREJKO, ináč tréner starších žiakov Interu Bratislava.

Napriek týmto skutočnostiam, za výdatnej podpory svojich priaznivcov, sú zverenci trénera Jozefa Barmoša odhodlaní zabojovať o prvenstvo v súťaží, a tým sa definitívne po troch úspešných sezónach dostať medzi regionálnu elitu.

Text a foto: Jozef Cvajniga

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising