Kategória: ŠportČíslo: 02/2016

Paneuropa Kings tesne pod vrcholom

 
Vysokoškolské hokejové družstvo Paneuropa Kings vybojovalo v Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL) v sezóne 2015/2016 strieborné medaily. Ročník hodnotia ako zatiaľ najvydarenejší počas trojročného fungovania tímu.
 
„Dokázali sme zaznamenať obrovský prospech a podpora našich partnerov nám pomohla absolvovať sezónu v azda najkvalitnejších podmienkach v rámci celej súťaže,“ uviedol Boris Jankovský, jeden z lídrov tímu. Družstvo hralo svoje domáce zápasy na hlavnej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu a chlapcov tešilo, že návštevnosť mala stúpajúcu tendenciu.
„Teší nás aj kvalita tímu, ktorá rastie z roka na rok. V našom družstve už dnes nájdete chlapcov z celého Slovenska, niektorých bývalých extraligistov či mládežníckych reprezentantov. Na ďalšiu sezónu sa nám hlási opäť väčší počet novicov ako vlani,“ pochválil Boris vzostup „kráľov“.
 
Smolná prehra s Prahou
V uplynulej sezóne štartovalo v EUHL desať kolektívov zo štyroch krajín. Paneuropa vo finále nestačila na Univerzitu Karlovu (UK) Praha, ktorá vyhrala doteraz všetky tri ročníky tejto súťaže. Podľa Jankovského to bolo tento rok o šťastí. „Kvalitou kádra sme sa totiž súperovi z Prahy prvýkrát vyrovnali.“ Finálová séria sa skončila 2 : 1 v prospech českého družstva. Aspoň malou útechou pre slovenského zástupcu je fakt, že ako prvý tím v histórii EUHL dokázal vyhrať nad UK na jej ľade.
 
Jurínyi: Chceme podporiť športový a intelektuálny rast študentov.
 
Ako hodnotíte trojročný projekt vysokoškolského športového tímu – oslovili sme trénera a manažéra Paneuropa Kings v jednej osobe Ľudovíta Jurínyiho.
„Projekt spojenia štúdia a športu skvele napreduje. Sme v lige od premiérového ročníka a patríme k lídrom v súťaži, či už zo športovej, alebo z marketingovej stránky. Snažíme sa aktívne zapájať do projektu aj študentov z Paneurópskej vysokej školy. Počas troch sezón sme boli vždy v play-off, raz sme skončili tretí a dvakrát druhí.“
 
Aké sú najväčšie problémy a prekážky v práci?
„Všetko je to postavené na dobrovoľnej báze, robíme to z presvedčenia. Chýbajú nám ľudia, ktorí by sa do projektu chceli viac zapojiť. Oveľa lepšie by sme chceli spolupracovať s hlavným mestom a získať z jeho strany väčšiu podporu. Dnešná doba a šport sa točia len o peniazoch, je ťažké zabezpečiť pre chalanov materiálno-technické zabezpečenie. Paneurópska vysoká škola a ďalší partneri, ktorí nás podporujú, však robia všetko pre to, aby sme mohli fungovať v kvalitných podmienkach, za čo im, samozrejme, ďakujeme.“
 
Aké máte plány smerom do budúcnosti?
„Udržať nastavený štandard a dotiahnuť na štadión Ondreja Nepelu čo najviac mladých ľudí a rodín s deťmi. Chceli by sme naučiť chodiť ľudí v Bratislave aj na iný hokej, nielen na KHL. Určite by sme v novej sezóne konečne radi získali Sekeras Trophy a zároveň máme aj ďalšie ambície: byť atraktívnym lákadlom pre potenciálnych partnerov, ktorých vieme krásne spromovať, nastaviť program pre športovcov, ktorí budú študovať na VŠ, aby mali možnosť prostredníctvom partnera a reklamy získať akoby štipendium. Inými slovami, vytvoriť systém sponzoringu pre hráčov a podporiť ich športový i intelektuálny rast.“
 
 
Róbert Buček
Foto: starline.sk
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising