Kategória: ŠportČíslo: 06/2015

Paneurópa Kings túži vyhrať Európsku hokejovú ligu

Už tretiu sezónu pôsobí hokejové družstvo Paneurópa Kings v nadnárodnej súťaži EUHL (Európska hokejová liga). V lige štartuje desať univerzít zo štyroch štátov – zo Slovenska, z Česka, Rakúska a z Poľska.

 
„Naše mužstvo prešlo pred touto sezónou dosť veľkou zmenou, čo sa týka hráčov, ale ambície zostávajú najvyššie,“ rozhovoril sa tréner „kráľov“ Ľudovít Jurínyi. Paneurópa v premiérovej sezóne skončila druhá, v uplynulom ročníku získala bronzové medaily a aj v tejto sezóne chce zaútočiť na najvyššie méty. „Chceme bojovať o prvé miesto, a teda zaútočiť na Sekeráš Trophy. Máme vybudované veľmi dobré podmienky na to, aby sa nám podarilo tento cieľ naplniť,“ vyhlásil Jurínyi, ktorý však priznal, že súťaž je veľmi vyrovnaná a žiaden súper nie je slabý.
 
Prišli perspektívni prváci
Hráčsky káder Paneurópy Kings tvoria študenti z Paneurópskej vysokej školy. „V tejto sezóne k nám prišlo veľa mladých perspektívnych hráčov, ktorí sú prváci na VŠ. Dá sa s nimi pracovať, sú ambiciózni a predovšetkým zapadli do družstva. V kádri zostali aj skúsení hráči, ktorí sú s nami od začiatku a práve títo lídri tímu usmerňujú mladých,“ vysvetlil kouč. Vekové rozhranie mužstva je 20 – 30 rokov, pravda, väčšina borcov má 20 až
25 rokov.
 
Domáce zápasy na štadióne O. Nepelu
Vedenie klubu sa v tejto sezóne rozhodlo premiérovo zvoliť za dejisko domácich zápasov Zimný štadión Ondreja Nepelu. „Snažili sme sa, aby úroveň športového zážitku bola čo najvyššia aj pre samotného diváka.“ Tréner Jurínyi tvrdí, že na stretnutia chodí od 600 do 800 divákov. „Naša priorita je dostať na štadión mládež: mladých ľudí a rodiny s deťmi, a preto permanentne venujeme voľné vstupenky pre rôzne školy, detské domovy,
a podobne.“
 
Hráči nepoberajú plat
„Kráľov“ podporujú okrem Paneurópskej vysokej školy aj Bratislavský samosprávny kraj či súkromní sponzori. „Máme rozpracované aj projekty z ministerstva. Viete, v súčasnosti nie je jednoduché zohnať peniažky do športu. Samozrejme, budeme veľmi radi, ak v budúcnosti budeme mať ešte viac podporovateľov,“ nádeja sa Ľudovít Jurínyi a dopĺňa, že tamojší hráči nemajú profesionálne zmluvy a teda nepoberajú ani plat.
 
Charitatívny zápas
Vedenie klubu každoročne organizuje jeden duel určený pre charitu, keď špeciálne dresy predajú a následne odovzdajú peniaze vybratému subjektu. „Tento rok sme 25. novembra odohrali súboj v špeciálnej edícii dresov na podporu neonatologickej kliniky v Bratislave pod záštitou umelkyne Gordany Turuk,“ informoval tréner Jurínyi.
 
 
RBK
Snímka: Paneurópa Kings
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising