Kategória: ŠportČíslo: 04/2015

Prezidentom SZĽH zostáva Nemeček

Staronový prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček získal v tajnej voľbe päťdesiatosem hlasov, čím porazil svojho jediného protikandidáta Richarda Lintnera, ktorý ich získal len štyridsaťpäť.

 
Aj napriek tomu, že prezident bol zvolený prakticky hneď na začiatku kongresu SZĽH, na výsledky si všetci zúčastnení museli počkať až na jeho záver, keďže sa volili aj kandidáti dozornej rady SZĽH a tiež sa odovzdávali viaceré ocenenia hokejistom a hokejistkám.
Po voľbách bolo cítiť veľké sklamanie v tíme Richarda Lintnera, keďže bývalý skvelý obranca bol presvedčený o tom, že slovenskému hokeju ušil na mieru jedinečný projekt. Práve ním oslovil takmer všetky hokejové legendy na čele s trojnásobným víťazom Stanley Cupu Mariánom Hossom. Aj toto však bolo málo.
Ôsmy kongres SZĽH sa niesol aj v znamení návrhu na zmenu stanov v podaní extraligového klubu HK Nitra. Návrh spočíval v tom, aby delegovaní účastníci z odborných komisií nemali hlasovacie právo. Na zhromaždení sa zaregistrovalo presne 112 delegátov a zástupcovia nitrianskeho klubu argumentovali tým, že sedemnásť odborných komisií má v hnutí poradnú platformu a v takomto množstve výrazne ovplyvňujú voľby. Členov komisií totiž vyberá vedenie zväzu a tak je viac než pravdepodobné, že títo predstavitelia budú vždy voliť svojho súčasného zamestnávateľa.
Nitrania napokon nepochodili, stanovy ostali nezmenené a Igor Nemeček tak bude mať šancu ukázať sa na čele zväzu počas ďalších štyroch rokoch, ktoré vyvrcholia domácim šampionátom v Bratislave a v Košiciach.
 
Filip Timár
Snímka: bigstockphoto.com

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising