Kategória: ŠportČíslo: 04/2017

Réway hľadá stratenú chuť k hokeju v Slovane

 

Jeden z najväčších talentov slovenského hokeja má za sebou náročný rok, pod ktorý sa podpísalo najmä jeho podlomené zdravie. Stále iba 22-ročný center sa pokúsil o návrat v Laval Rocket (AHL), kde však dobrovoľne kontrakt ukončil a vrátil sa do Európy. Jeho ďalšou zastávkou je HC Slovan Bratislava.
 
Keď pred rokom Martina Réwaya hospitalizovali s vírusom, ktorý mu následne spôsobil zápal srdcového svalu, padali slová aj o konci jeho hokejovej kariéry. Rodák z Prahy sa však nevzdal. Po uzdravení sa k hokeju vrátil v zámorí. V predsezónnom kempe sa rozhodol zabojovať o miesto v prvom tíme Montrealu Canadiens, s ktorým sa pred začiatkom ročníka dohodol na nováčikovskej zmluve. Po slabšom rozbehu však putoval na farmu do Laval Rocket, kde sa mu nedarilo podľa predstáv. Po ročnom výpadku mu rýchly, fyzicky náročný hokej v tvrdej konkurencii príliš nesedel. Podľa vlastných slov nevedel nájsť zručnosti, ktoré
ho dovtedy zdobili.
 
Montreal bol trpezlivý a chcel dať bronzovému medailistovi z MS do 20 rokov (2014/2015) šancu, no Réway sa rozhodol inak. Vedenie jedného z najslávnejších klubov v zámorí požiadal o rozviazanie zmluvy a nabral smer Európa.
 
Reštart v Slovane
Mladý center, ktorého ľudia s obľubou prirovnávajú k legendárnemu Žigmundovi Pálffymu, prišiel do Slovana z viacerých dôvodov. V prvom rade je to návrat na európske klziská, kde má viac času na to, aby získal späť svoje stratené danosti, ako boli priam magická prihrávka, prehľad v hre či šikovné ruky. Slovanu sa navyše v tomto ročníku KHL príliš nedarí, a tak ani Réway nemusí pri druhom pokuse o návrat pociťovať tlak.
 
Potvrdilo sa to už počas jeho premiérového zápasu v belasom drese. Bratislavskému publiku sa po predviedol proti Ufe dôležitou asistenciou pri druhom góle. Potešil ňou seba i všetkých, ktorí mu prajú úspešné pokračovanie v hokejovej kariére.
 
December mesiacom nádeje
Koniec novembra, ako aj celý december budú pre belasých v znamení dôležitých súbojov o play-off. Žiadne z mužstiev, ktoré ich v priebehu najbližšieho mesiaca čaká, nie je adeptom na zisk Gagarinovho pohára. Ak zvládnu hráči Slovana dôležité zápasy s Dinamom Riga, Spartakom Moskva, Ladou Togliatti a prekvapia silný Čerepovec, nemusí byť pre nich táto sezóna ešte márna.
 
 
Filip
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising