Kategória: ŠportČíslo: 01/2016

Slovan druhýkrát v play-off KHL!

 

Belasí rozhodli o svojom postupe do vyraďovacích bojov po domácej výhre 3 : 2 po predĺžení nad Dinamom Riga. Slovanisti už pred zápasom s lotyšským tímom vedeli, že na zaistenie si miestenky medzi osmičkou najlepších v západnej konferencii im postačí aj jeden bod. Po dvoch tretinách mali zverenci Miloša Říhu dokonca našliapnuté k zisku všetkých troch, keď sa presadili Šťastný a Kašpar. Nedôslednosťami v záverečnej tretine sa však o sľubný dvojgólový náskok sami pripravili. Na 1 : 2 z pohľadu hosti znížil Indrašis, no a päť minút pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na 2 : 2 Pavlovs, čo po zápase kritizoval aj najskúsenejší hráč v domácich farbách Ľubomír Višňovský. „Prestali sme hrať, vôbec sme ich nenapádali a prepadávali aj v stredom pásme. Našťastie sme dali gól a dosiahli zo súboja dôležitý postup. Odohrali sme dobrý zápas, musíme sa však vyvarovať takýchto chýb,“priblížil ofenzívny bek.
V poslednom zápase na domácej pôde však chcel Slovan potešiť svojich fanúšikov výhrou, no a o erupciu radosti sa rozhodujúcim gólom na 3 : 2 postaral Rok Tičar. Slovinský útočník tak dodal sebe aj svojim spoluhráčom komfort pred záverečným tripom do Soči a Jaroslavľa. Menej príjemne sa už však bude uvažovať nad taktikou proti suverénne najúspešnejšiemu klubu v tejto sezóne CSKA Moskva. Prvé dve stretnutia vyraďovačky sa uskutočnia v Moskve 21. a 23. februára, Bratislava bude hostiť súboje play-off 25. a 27. februára. Ak sa počas štyroch duelov nerozhodne o postupujúcom, nasledovať budú stretnutia 29. februára v Moskve, prípadne 2. marca v Bratislaveči 4. marca opäť v Moskve.
 
Fanúšikovia si priplatia
Za oddanú podporu v dobrom aj v zlom sa fanúšikom najúspešnejšieho hokejového klubu na Slovensku opäť veľmi nepekne odvďačili jeho funkcionári. Ceny na vrcholné zápasy sezóny totiž začínajú od 36 eur a končia sa až na 49 eurách. „Po troch rokoch sa klub dostane do play-off a toto je poďakovanie za podporu nás všetkých? Tí najskalnejší chodili na hokej, aj keď bol klub na dne. To, čo sa deje v Slovane, je hanba,“ rozhorčoval sa na sociálnej sieti Robo. Na play-off KHL sa navyše nebudú vzťahovať žiadne zľavy zo základnej časti. Deti narodené 1. 8. 2009 a neskôr (t. j. mladšie) majú naďalej vstup zdarma v sprievode dospelej osoby bez nároku na vlastné sedadlo. Uvidí sa teda, koľko fanúšikov príde podporiť HC Slovan počas vrcholu sezóny, no nie je vylúčené ani to, že deti si budú môcť vyberať z voľných sedadiel.
 
 
Tim
 
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising