Kategória: ŠportČíslo: 01/2016

Slovenky vo Fed Cupe na domácej pôde neúspešné

 

Slovenské tenistky majú za sebou neúspešné zavŕšenie prvého kola druhej svetovej skupiny Pohára federácie 2016. Aj napriek výhode domáceho prostredia a povzbudivej atmosfére podľahli favorizovanej Austrálii
2 : 3 na zápasy.
 
Naše reprezentantky Daniela Hantuchová, Anna Karolína Schmiedlová, Dominika Cibulková a Jana Čepelová nedokázali zdolať Austrálčanky a čaká na ne aprílový súboj o zotrvanie v druhej svetovej osmičke. Pri našich dievčatách napokon stálo šťastie, keď im zo štvorice Argentína, Srbsko, Poľsko a Kanada napokon pripadli posledné menované Kanaďanky. Kapitán slovenského družstva si však prial Argentínu, keďže reprezentantky z krajiny javorového listu nás v Québecu 2014 porazili 3 : 1. Ich najväčšia hviezda Eugenie Bouchardová vtedy získala dva body.
 
Duely proti Austrálčankám však boli vyrovnané a naše tenistky mali pár dobrých príležitostí vyhrať, ale ani Jana Čepelová, ani Anna Karolína Schmiedlová nestačili na austrálske eso Samanthu Stosurovú, ktorej podľahli zhodne 0 : 2 na sety. Cibulková síce poľahky vyrovnala na 2 : 2, keď v nedeľu porazila Kimberly Birellovú 2 : 0, ale zo štvorhry v zložení Anna Karolína Schmiedlová, Jana Hantuchová proti Samanthe Stosurovej a Casey Dellacquovej vyšli lepšie austrálske reprezentantky, keď zvíťazili 2 : 1 na sety.
Aj napriek oveľa skúsenejšiemu zloženiu austrálskeho tímu však bol priebeh duelov poväčšine vyrovnaný. „Bolo to počas celého víkendu tesné, rovnako sme mohli zvíťaziť 3 : 2 my,“ povedala po prehratej štvorhre Daniela Hantuchová.
Slovenskí fanúšikovia ženského tenisu však napriek prehre svojich reprezentantiek nemusia byť smutní. Naše hráčky podali výborné výkony a vo vypredanej aréne Národného tenisového centra panovala skvelá atmosféra. „Diváci nám pomohli získať prvý set,“ spomínala Hantuchová na úvodný set štvorhry, v ktorom slovenské duo zdolalo Austrálčanky 7 : 5. V ďalších dvoch setoch však nestačila ani fanúšikovská podpora. Tandem Stosurová – Dellacquová deklasoval naše tenistky 1 : 6 a 2 : 6.
 
Favoritky mali od začiatku nedeľňajších stretnutí jasný plán. „Každá sme urobili časť roboty: Arina unavila Schmiedlovú a Kimberly potrápila Cibulkovú. Ja som sa v štvorhre hlavne snažila nekaziť to Sam (Stosurovej, pozn. red.), ktorá má na našom triumfe hlavnú zásluhu,“ povedala Dellacquová.
 
F.T.
Foto: R. Buček
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising