Kategória: ŠportČíslo: 01/2019

Sú Bokrošove dni zrátané?

 
 
Návrat slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov z nedávno skončených majstrovstiev sveta pútal veľkú pozornosť. Nebolo to však kvôli výsledkom. Vášne v slovenskom hokeji rozvíril príspevok útočníka Martina Pospíšila, ktorý na sociálnej sieti ostro skritizoval hlavného trénera Ernesta Bokroša.
 
Martin Pospíšil sa v siahodlhom statuse posťažoval na zlé podmienky, slabú organizáciu či hádky vnútri slovenského tábora. Hlavnú zodpovednosť upriamil na manažéra Ulehlu a kouča Bokroša. Ten ho vraj chcel pre chorobu poslať preč z tímu. „Bokroš, ktorý ma nechcel zobrať na MS, totiž aj po horúcej linke zrejme so Šatanom (Šatan dostal echo, že nebudem Bokrošom zaradený v nominácii na MS a zrejme Bokrošovi „prikázal“, že najproduktívnejší hráč USHL musí byť, samozrejme, v nominačke), sa ma totiž skúsil zbaviť cez chalanov (no úplne choré). Na mítingu si ma však zastali, chceli ma mať v tíme, vážim si to veľmi, chalani,“ opísal na Facebooku Pospíšil.
 
Ešte zaujímavejšie slová prišli pred zápasom s Američanmi. „Mali sme ranné rozkorčuľovanie a pred začiatkom sa ma tréner prvýkrát spýtal, ako sa cítim. Vravím, že už veľmi dobre po tých dňoch voľna a on mi odpovedal, že budem hrať s Krivošíkom a Ružičkom, a že zaplatil kartou a ja som pozrel naňho, nevedel som, či som sa mal smiať alebo plakať, čo mi to povedal hlavný tréner reprezentácie,“ pokračoval Martin Pospíšil.
 
Na tlačovej konferencii po návrate z Kanady Bokroš kontroval vyhlásením: „Ja som mu povedal, Martin, zostávaš, aj keby som to mal zaplatiť z vlastnej karty.“ Situáciu s chorobou pre zmenu opísal tak, že ju chcel riešiť v prospech hráča. Hádky a zlú organizáciu odmietli na stretnutí s novinármi všetci zúčastnení (Bokroš, Ulehla, Fehérváry, Krivošík).
 
Podozrenia z úplatkárstva vyhrotil status hokejistu Martina Jakúbeka, ktorý napísal, že pred šiestimi rokmi sa údajne mohli hráči dostať na svetový šampionát za 5 000 eur. „Nikdy v živote som nezobral žiaden úplatok od rodiča, aby mohol ísť hráč na majstrovstvá sveta,“ odmietol tvrdenia Jakúbeka tréner Bokroš. Teraz už 26-ročnému hokejistovi pohrozil aj právnou cestou.
 
Riešenie vzniknutého sporu, ako aj závery budú známe po zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. Nie je vylúčené ani to, že Ernest Bokroš sa vzdá postu hlavného trénera.
 
 
TT

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising