Kategória: ŠportČíslo: 05/2015

Žilina v hre o skupinovú fázu Európskej ligy

Z trojice slovenských zástupcov v Európskej lige sa najďalej dostalo mužstvo spod Dubňa – MŠK Žilina. Táto fáza však už mohla byť bez zverencov Adriána Guľu. Tréner žlto-zelených však má vo svojom mužstve Williama.

 
A práve tento brazílsky zakončovateľ vytiahol MŠK Žilina už dvakrát hrobárovi 
z lopaty. Prvýkrát na Ukrajine v nezabudnuteľnom zápase proti Poltave, keď už tamojší komentátor odrátaval posledné sekundy nadstaveného času predĺženia, no miesto jednotky vykríkol meno  talentovaného útočníka, ktorý napol ukrajinskú sieť, čím zároveň aj rozhodol o postupe Žiliny. 
Druhýkrát síce Williamov presný zásah neznamenal postup do ďalšej fázy, ale cenné víťazstvo nad čerstvým držiteľom španielskeho superpohára Athleticom Bilbao v pomere 3 : 2. Brazílčan sa v tomto zápase presadil až dvakrát, keď najprv vyrovnával, aby opäť v nadstavenom čase, no tentoraz nie v predĺžení, rozhodol o výhre Šošonov.
Bol by to priam zázrak, keby sa žolíkovi Adriána Guľu podaril aj do tretice takýto husársky kúsok. Odveta v Bilbau bude totiž ešte o čosi vyhrotenejšia. Hráči  Žiliny sa budú musieť pripraviť na viac ako 46-tisícový španielsky kotol. Ostáva však veriť, že futbalisti spod Dubňa predvedú spoľahlivý výkon a dostanú sa do skupinovej fázy Európskej ligy.
 
Filip Timár
Snímka: bigstockphoto.com

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising