Kategória: ŠportČíslo: 11/2013

Zima – čas čajníkov

Jednou z netradičných zimných aktivít je curling – strategický šport, v ktorom je cieľom dopraviť po ľade čajníky (či kamene) čo najbližšie k terču vyznačenému na konci dráhy. Odkedy sa otvorili curlingové dráhy na ZŠ Vladimíra Dzurillu, je tento olympijský šport dostupný každému Ružinovčanovi.
 
Okrem exkurzií zo základných škôl ľadové dráhy využíva viacero tímov z celého Slovenska, ktoré súťažia v 1. lige mužov a žien. Mimoriadne úspešný je v tejto disciplíne aj slovenský tím vozičkárov, ktorý sa už prebojoval aj na majstrovstvá sveta.
 
V tejto relatívne mladej disciplíne je však mnoho ďalších kategórií. Okrem tradičných štvorčlenných družstiev mužov a žien existuje ešte, samozrejme, kategória juniorov a zavádza sa aj nová disciplína – curling párov.
 
Ak ste nikdy curling neskúšali, môžete využiť priestor, ktorý SCZ zdarma poskytuje každý piatok o 18.00 v ružinovskej hale. K dispozícii sú inštruktori aj vybavenie, treba sa však hlásiť vopred. Ružinovských hráčov curlingu budeme sledovať a držať im palce v medzinárodnej reprezentácii.

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising