Kategória: ŠportČíslo: 01/2016

Zmŕtvychvstanie

 

Karlovka vyhrala štyri zápasy z piatich a má šancu úspešne uzavrieť sezónu.
 
Basketbalisti Karlovky chcú v poslednej štvrtine sezóny napraviť nevýrazné výkony v najvyššej slovenskej súťaži. Pod vysokými košmi sa im v novom roku podarilo poraziť postupne všetkých súperov zo spodnej polovice tabuľky a stále držia reálne šance na šieste miesto – cieľ, ktorý si dali na začiatku tejto sezóny.
 
Zverenci Milana Černického zdolali doma Spišskú Novú Ves a uspeli aj na palubovkách Svitu a Nitry. Čerešničkou na torte bola porážka silných Košíc, ktoré sa bijú o tretiu priečku s Komárnom a Levicami. Bol to vlastne jediný prípad v tejto sezóne, keď tím z dolnej polovice tabuľky porazil súpera z hornej. Pre Karlovku to bol veľmi dôležitý impulz do ďalších bojov.
V januári si tak Karlovka pripísala na svoje konto štyri výhry. Podľa najskúsenejšieho muža v drese VŠEMvs Karlovka Bratislava Braňa Brliťa je však dôležité ešte čosi. „Hlavné je, že predvádzame úplne iné výkony. Štyri výhry, ktoré máme na konte, nie sú náhoda. Sú výsledkom určitého zlepšenia v tréningovom procese, najmä v obrane.
V zápasoch predvádzame oveľa lepší výkon v obrane, čím získavame istotu v útoku a hrá sa nám ľahšie,“ komentoval pre portál Basketliga.sk 31-ročný pivot.
Situácia v tabuľke je pre Karlovku taká, že potrebuje vyhrať o jeden zápas viac ako súper zo Svitu, ktorý má síce o výhru menej, čaká ho však Spišská Nová Ves, ktorá ešte v tejto sezóne výhru neochutnala. Zakopnutie severanov očakávať nemôžeme a Karlovka bude musieť pozbierať aspň jednu výhru v súbojoch so silnými tímami z Levíc, Komárna, Interu alebo už 10. februára s Prievidzou.
„Najzákladnejším cieľom však je, aby nás to ďalej bavilo a predvádzali sme podobné výkony. Veríme, že pri určitej dávke šťastia to víťazstvo príde,“ dodáva Braňo Brliť.
 
 
Filip Timár
Foto: Martin Šopinec
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising