Kategória: Životný štýlČíslo: 10/2012

Sekaná plnená hríbmi

 

Potrebujeme:

200 g hríbov, 1 veľkú cibuľu, soľ, 3 vajcia, 250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 30 g strúhanky, olej

 

Postup:

Najprv si pripravíme plnku. Ošúpanú a posekanú cibuľu opražíme na oleji a pridáme očistené a pokrájané hríby. Osolíme ich a udusíme vo vlastnej šťave. Nakoniec pridáme dve rozšľa-hané vajcia a miešame do zhustnutia. Mleté mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s vajcom a so strúhankou a na doske posypanej strúhankou ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Na vrch rozotrieme po celej ploche plnku, zmes stočíme, sformujeme do valčeka a dáme do pekáča vymasteného olejom. Upečieme v predhriatej rúre.

 

 

 

Alžbeta Slováková

Snímky: autorka

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising