Kategória: ŠportČíslo: 06/2012

Ružinovskí draci bojovali o medaily

Florbalový klub Dragons Ružinov mal celú sezónu problémy nájsť si domov. Z boja o medaily ho to však nevyradilo a sezónu zakončil na vynikajúcom štvrtom mieste.

Po tom, čo pre stavebné zámery museli naši florbalisti opustiť svoj stánok na Jégého, sa nakrátko udomácnili v hale Aircraft Sport centra pri letisku. Ako sme však už v januári informovali, ani toto situáciu neriešilo – práve naopak. Dve kolá za sebou  sa nemohli odohrať pre sťažnosti hostí na rozmery ihriska. Ružinovskí draci preto boli nútení hrať domáce zápasy, paradoxne, mimo Bratislavy.

Ani nútené hosťovanie v Malackách či v Stupave ich však neodradilo od vrcholových výkonov. Tie pritom neovplyvňovali len zlé podmienky na zápasy raz za týždeň, ale aj nemožnosť plnohodnotne trénovať medzi zápasmi. Objektívne však treba  skonštatovať, že takáto situácia nie je dobrá pre zostavovanie ďalších kádrov a hlavne na prípravu mladšej generácie florbalistov a letný čas bude preto rozhodujúcim obdobím pre ďalší osud mužstva.

Čo sa týka herných výsledkov, zápasová koncovka ružinovským florbalistom, tak ako ani našim hokejbalistom, nevyšla podľa predstáv. Finiš u oboch znamenal prehru 3 : 0 na zápasy, s tým rozdielom, že u florbalistov išlo o prehru v zápase o bronz. Od neho ich odstavil ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý nakoniec extraligu aj vyhral. Na prvé priečky tabuľky sa pred našich drakov predral aj bratislavský konkurent VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava, ktorý obsadil druhé miesto a košický klub FbO Florko, ktorý si  odniesol bronzové medaily. Uvidíme, ako sa bude FBC Dragons Ružinov dariť v nasledujúcej sezóne; v súperení s tímami zo stupňov víťazov však bude rozhodovať najmä príprava, ktorá bez stáleho domáceho stánku zatiaľ nemá optimistické kontúry.
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising