Kategória: ŠportČíslo: 06/2012

Strieborní sú aj ružinovskí chlapci

Hokejbalisti z Nevädzovej skončili vo finále slovenskej ligy na druhom mieste. Okrem drahého kovu si tak vybojovali miesto na Európskom pohári majstrov vo Villachu.

Ružinov nastúpil na záverečný duel bez potrestaného Danka a ešte k tomu im chýbal aj univerzál Kovalík. Pre domácich sa zápas nezačal najlepšie. V 10. sekunde zazmätkoval v bráne Palko, čo využil Mach a otvoril skóre na 0:1. V piatej minúte sa previnil hokejista Chovan sekaním v útočnom pásme, ale Ružinov Petríka neprekonal. Zato z rýchleho protiútoku znova trestali rytieri. Ďurický z prvej prekonal Palka (8´), keď profitoval z Chovanovej diagonálnej prihrávky.

V 10. minúte prehnal svoju aktivitu držaním za bránkou súpera Guráň, ale Nitra neskórovala. V 13. minúte mal príliš vysoko hokejku Tary, ale domáci ani tentoraz neboli úspešní. Ba čo viac, do konca tretiny inkasovali ešte jedenkrát. Hraško sa dostal k lopte na modrej čiare (15´), dlho neotáľal a jeho strela zapadla presne k tyčke Palkovej bránky. Domáci túto sezónu nemali horšiu prvú tretinu.

V druhom dejstve prišlo na ihrisko iné ružinovské mužstvo a zápas sa pomaly dostával do tempa. To už stál v domácej bránke mladučký Bziňák. Hneď v 27. sekunde dorazil Blahútovu strelu Polák a Ružinov ožil. Nitra nechcela hrať ďalší zápas a ešte v tej istej minúte zvýšil na tri góly Káčer, keď mu domáci dali čas na dorazenie jeho vlastnej strely. V zapätí (17´) sa previnil podrazením Kováč Rado, ale domáci sa úspešne ubránili.

V 20. minúte zafungovala spolupráca Huber – Behúl a domáci kapitán týmto gólom zavelil do útoku. V 25. minúte šiel za posunutie bránky na hanbu Maxin, aj keď tento trest bol veľmi prísny. Ružinov mal viaceré príležitosti, ale Petrík stál vždy na správnom mieste. Na konci druhej časti (30´) sa previnil za vlastnou bránkou Cvik, ktorý bránil v hre maličkému Eckerovi. Napriek tomu všetkému vytvoril obrovskú šancu Polák pred Petríkom, ale Križan netrafil prázdnu bránku z ťažkej pozície. Po tomto momente ostal Petrík dosť rozčarovaný a Ružinov zacítil šancu.

Ružinov zvládol oslabenie ešte aj na začiatku tretej tretiny, ba čo viac, potrestaný Cvik sa vybral na útočný výpad. V 34. minúte strieľal Rímsky a jeho strelu prikopol Križan tak šikovne, že Cvikovi neostávalo nič iné, ako z uhla trafiť poloprázdnu bránku. V 36. minúte sa po strele Blahúta dostal k lopte rýchly Rímsky a dopravil ju za Petríkov chrbát. V týchto fázach po vyrovnaní mali z hry viacej domáci. Zasekol ich faul Pardela v 38. minúte, keď bránil v hre Chovanovi.

Nitra išla do vedenia zásluhou reprezentanta Hrivnáka. Ružinov nezložil zbrane a bojoval, čo mu sily stačili. Po strele posledného previnilca Pardela (41´) sa dostal k presnej dorážke Križan a bolo znova vyrovnané na 5 : 5. Nitra mala šancu ešte pri vylúčení Poláka (43´) za vysokú hokejku. Bziňák podržal svoje mužstvo a nasmeroval tento zápas do predĺženia. V ňom mali hneď prvú veľkú šancu domáci, ale Kováč nemieril presne.

Ružinovčania pokračovali ďalej v aktívnej hre, ale bez efektu. V čase 50:29 udrelo šťastie na opačnej strane. Na Beniačovu strelu si síce Bziňák siahol, ale tá po rotácii vo vzduchu šťastne zapadla do siete. Ružinov ani v treťom finálovom zápase play-off nevyhral a druhý titul Majstra Slovenska za sebou získala Nitra.

Po zápase sa tréner Ružinova René Kuky vyjadril: „Do zápasu sme vstúpili vlažne a rýchlo sme prehrávali. Bojovali sme však ďalej a snažili sa s výsledkom niečo urobiť, čo sa nám aj podarilo. Ale, žiaľ, chýbalo nám trošku viac šťastia, aby sme sa tešili my. Súperovi gratulujem k titulu a svojim chalanom ďakujem za bojovnosť a srdiečko, ktoré ukázali.“

Chyby v začiatkoch ľutoval aj útočník Miroslav Behúl: „Tento zápas sme začali veľmi zle. Slabou koncentráciou sme sa dostali do deprimujúceho stavu 0 : 3. Druhú tretinu sme však už zapli naplno a vyrovnali hru, neskôr i stav. Keď sa nám podarilo vyrovnať i následné odskočenie súpera, neveril som, že dnes môžeme prehrať. Opak bol však pravdou napriek tomu, že sme mali podľa mňa nielen dve tretiny, ale i v predĺžení navrch.“

Veľké zlepšenie v druhej polovici hry konštatoval aj brankár našich Tomáš Bziňák: „Nepodarilo sa nám zachytiť úvod zápasu, keď po prvej tretine súper viedol už 3 : 0. Do druhej tretiny sme nastupovali s tým, že sa nechceme určite ešte vzdať a naša hra sa zlepšovala. Dovolím si tvrdiť, že od polovice zápasu sme boli lepším mužstvom a zaslúžene sme vyrovnali. Predĺženie sa nieslo v podobnom duchu, keď rozhodla prvá vážnejšia súperova akcia a mne to tam prepadlo.
Určite sme si zaslúžili za bojovnosť a srdiečko, ktoré sme za nepriaznivého stavu dali do zápasu, vyhrať a natiahnuť ešte sériu, ale, bohužiaľ, sa to nepodarilo. Gratulujem Nitre k titulu.“
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising